Hava Durumu

Hasan Kale, mikroart ve Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2015 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 08:32
Mikro dendiğinde kentimizde belirli bir yaş grubu için önce Mikro Mustafa (Bursalı eski FB futbolcusu) gelir.  Sonra daha geniş bir kesim için mikroskop gelir.
Mikroart diye bir şey gelmez. Her ne kadar mikro ve art kelimelerinden sanatın küçük materyallere uygulanmış hali anlamına ulaşılsa da olmaz öyle şey deriz.
Dünyada mikroart diye isimlendirilmiş, küçücük objelere resim yapma, bir pirinç tanesini, bir muz parçasını, bir kelebeğin kanadını, bir çekirdek kabuğunu, bir sineğin kanadını, bir saç telini bir tabloya dönüştürme işinin öncüsü ve bu akımın kurucusu bir Bursalı sanatçı. 1959 yılında Bursa’da doğan 5 yaşında boya ve renk ile tanışan Hasan Kale  dünya mikroart sanatının kurucusu ve öncüsü. Sanatın birçok alanı ile ilgilenen Hasan Kale mücevher tasarımı ve özel motosiklet tasarımı da yapıyor. Bursalı sanatçımız uzun yıllardır İstanbul’da yaşıyor. 
Hasan Kale ile KalDer’in sempozyumunda tanıştık. Kendisini büyük bir keyifle dinledik. Bu değerli sanatçımız mikrolar haricinde, büyük tablolarında da sanatçının minyatür tekniklerinin bir yorumunu görebilmenin mümkün olduğuna dikkat çekiyor, detaycı bir üslupla; sanatta estetiği her şeyin önünde tuttuğunu belirterek, “Bakış açısı olaraksa; Neo-Classic ve Neo-Orientalist sanat akımlarını kendime daha yakın hissediyorum” diyor.

Endüstriyel simbiyoz

Simbiyoz veya ortak beslenme iki canlının tek bir organizma gibi birbirleriyle yardımlaşarak bir arada yaşamaları anlamına gelir. Bu bağlamda endüstriyel simbiyoz birbirine fiziksel olarak yakın olup, normalde birbirlerinden bağımsız çalışan iki veya daha fazla endüstriyel işletmenin bir araya gelerek hem çevresel performansı hem de rekabet gücünü artıracak uzun süreçli ortaklıklar kurması ve dayanışma içinde çalışması olarak ifade edilebilir.
Kısa adı BEBKA olan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Merkezi (TTGV) işbirliği ile yürütülen “Endüstriyel Simbiyoz Programı Bursa İli Bilgilendirme Toplantısı ve Sinerji Çalıştayı” salı günü 09.30-16.00 saatleri arasında Bursa Crowne Plaza Otel’de düzenleniyor. Çalışmanın ilk bölümü bilgilendirme toplantısı, ikinci bölümü ise endüstriyel simbiyoz konusunda ortak çalışabilecek firmalar ve hizmet sağlayıcıları bir araya getirecek. 
Paylaşarak büyümeye açık şirketlere duyurulur.

Bahara Merhaba ve Bilgiç

Ressam Mesut Bilgiç’in “Bahara Merhaba” isimli resim sergisi yarın Tayyare Kültür Merkezi’nde saat 18:00’de açılıyor.
Çalışmalarını Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu’nun üyelerinden olan Mesut Bilgiç, bu sergisinin gelirinin bir bölümü Çağdaş Eğitim Koopertifi’ne bağışlayacak.
Resim sanatına ve eğitime gönül verenleri bu sergiye davet ediyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.