Hava Durumu

Güzelyalı revizyon imar planı

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2015 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2015 08:25
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 16 Kasım 2006 tarihinde 1/25000 ölçekli Mudanya Nazım İmar Planı’nı, ardından da 12 Haziran 2008 tarihinde de 1/5000 ölçekli Güzelyalı Nazım İmar Planı’nı onaylar.
Daha sonra Güzelyalı imar planında duyulan ihtiyaçla revizyon planı Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin  21 Mart 2013 ‘teki kararı ile  1/5000’lik ve de bu planla birlikte daha önceden yapılmış olan  1/1000’lik Güzelyalı Revizyon İmar Planı’da Mudanya Belediye Meclisi’nin 17 Ekim 2012 tarihindeki kararı ile kabul edilip, 21 Mart 2013’te Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçer.
Bu planlara hemen Şehir Plancıları Odası Bursa 2. İdare Mahkemesi’nde açtığı dava ile itiraz eder. Arada yerel seçim olur ve Mudanya’da iktidar değişir. Bu mahkeme de 6 Mart 2015 tarihinde önce 1/5000’lik planı iptal eder, sonra da 13 Mart 2015’te 1/1000’lik planı iptal eder. Bu iptal kararları yeni seçilen Mudanya Belediyesi’ne 21 Mayıs 2015’te ulaşır.
İptal gerekçesi “Ayrıntılı jeolojik etüt gerektiren alanların imara açılması ve sahil şeridinde yapılmış jeolojik-jeoteknik etütlerin sağlıklı olmaması”dır.
Mudanya ve Güzelyalı’da birçok kişiyi ilgilendiren bu konu ile ilgili olarak dün Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, başkan yardımcısı Metin Şen ve Meclis Üyesi Servet Usta ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. 
Toplantıda benzer problemlerle ve mahkeme kararları ile yeniden karşılaşmamak ve vatandaşlarımızı mağdur etmemek için , kamu yararı gözeten, şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına  uygun bir plan oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Türkyılmaz şunları söyledi:
“Hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini, hem de depreme dayanıklı bina yapımını sağlamak amacıyla, mahkemenin gerekçeleri doğrultusunda, hazırlanması gereken jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmaları tamamlanarak , bu verilerin ışığında planlama çalışmalarına Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte eşgüdümlü olarak ivedi bir şekilde başlanmalıdır.” 
Bu konu şu anda ruhsatları alınmış 200 binayı ve ruhsat sürecindeki çok sayıdaki inşaatı ve projeyi etkilemekte.

Karikatür sergisi

KalDer Bursa Şubesi ve Anadolu Karikatürcüleri Derneği işbirliğinde düzenlenen Ulusal Karikatür Yarışması’nın ikincisi tamamlandı. Jüri değerlendirmeleri ile ödüller sahiplerine ulaştırıldı. 
Birinci yılında “Yolculuk Nereye?” ikinci yılında “Mükemmelliğe Yolculuk” teması ile düzenlenen yarışmaya yoğun ilgi vardı. 
Yarışmanın sergisi 22-30 Haziran  tarihleri arasında Zafer Plaza'da. 

BOSİAD ve BOSB iftarı

İftarlar başladı. Pazartesi günü akşamı Bursa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Durmaz ve BOSİAD Başkanı İlker Oral’ın ev sahipliğindeki iftara katıldık.
BOSB Sosyal Tesisleri’nde yer alan Hasırönü Restoran’da gerçekleştirilen iftarda, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın yanı sıra, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, geçmiş dönem BOSB Başkanı Ali Uğur, geçmiş dönem BOSİAD Başkanı Faik Çelik ve çok sayıda sanayici katıldı.
İftarda Bursa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Durmaz ve BOSİAD Başkanı İlker Oral kısa birer konuşma yaparak konuklarına hoş geldin dedi ve kısa bilgi notları ilettiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.