Hava Durumu

Gururumuz Nilüfer Çoksesli Korosu

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2015 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2015 08:26
Kentimizdeki belediyeler arasında sanatsal ve kültürel etkinliklere en çok önem veren ve bunlara kaynak ayıran belediye Nilüfer Belediyesi’dir, yorumunu yapsak, garip karşılanmaz.
Nerede ise sanat ve kültürün her alanında Nilüfer Belediyesi bünyesinde bir etkinlikle karşılaşmak gayet doğal geliyor.
Nilüfer Belediyesi’nin bünyesindeki önemli organizasyonlardan biri de Nilüfer Çoksesli Korosu. 
Keyifle izlediğimiz bu koromuz 6-12 Temmuz tarihleri arasında Almanya’nın Magdeburg kentinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Avrupa Koro Oyunları’na katıldı.
Şampiyon koroların yarıştığı ‘Folklorik’ ve ‘Karma Oda Korosu’ kategorilerinde yarışan Nilüfer Çoksesli Korosu, yarışmaya katıldığı bu iki kategoride de altın madalya almaya hak kazandı. 
Ayrıca bir başarıya daha imza atan bu korumuz folklorik kategoride gösterdiği üstün başarıdan dolayı dünyanın en başarılı korolarının yarıştığı ‘Grand Prix’ye davet edildi.
Şef Zeynep Göknur Yıldız yönetimindeki Nilüfer Çoksesli Korosu, ‘Grand Prix Folklore’ kategorisinde de birincilik kürsüsüne çıkarak altın madalyayı aldı. 
Bizleri ve Bursa’yı uluslararası platformda hem temsil ettiği, hem kent tanıtımına katkı sağladığı , hem de başarıları ile gururlandırdığı için Nilüfer Çoksesli Korosu’nu kutluyorum.
Bu koroyu kuran ve yaşamasına yıllardır olanak sağlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i de tebrik ediyorum.

Her yerde tiyatro

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu yaz durmak bilmiyor. Şehir Tiyatromuzun başlattığı ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında, yaz sezonunda tüm ilçelerde oyunlarını sahneleyen Şehir Tiyatromuz ramazanın ilçelerde renklenmesine katkı koyuyuor.
Şehir Tiyatrosu sanatçıları, “Bir Yeşilçam Güzellemesi; Leyla İle Mecnun” ile “Arslan Bey’in Kerimesi” adlı oyunlarını kentin tüm ilçelerinde tiyatroseverlerle buluşmasını sağladı.
Bu süreçte  Güzelyalı, Orhangazi, Orhaneli, Tirilye ve İnegöl’ün ardından Şehir Tiyatrosu, “Leyla İle Mecnun” adlı oyunu Keles, İznik, Gemlik, Nilüfer Köy ve Büyükorhan’da da sahneledi. 
Bu oyunlardan “Leyla ile Mecnun”, efsane aşk hikayesinin Yeşilçam uyarlaması formatında eğlenceli bir anlatımla sunuluyor.
Bunun yanında anonim bir orta oyunu metni olan Tireli’den uyarlanan “Arslan Bey’in Kerimesi” de izleyicilere keyifli anlar yaşatıyor.
“Arslan Bey’in Kerimesi” Harmancık ve Nilüfer Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanında sahnelendi. 
Şehir Tiyatrosu sanatçılarımız ilçelerimizdeki vatandaşlarımıza bol kahkahalı anlar yaşattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu gönülden kutluyorum.

BTÜ’de Orman Mühendisliği

Bursa Teknik Üniversitesi bünyesindeki Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kurt, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinde lisans programlarının açıldığını ve öğrenci alımına başlandığını belirtti.
Bu bölümlerin programları ulusal ve uluslararası endüstri ve kamu kurumlarının gereksinimlere ve beklentilerine cevap verebilecek şekilde Bologna ve MÜDEK kriterleri esas alınarak oluşturulmuş.
Prof. Kurt,  bu yıl öğrenci alacak olan BTÜ Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinin, Türkiye’deki mevcut diğer ilgili bölümlerden farklı olarak 7+1 Mühendislik Oryantasyonu uygulaması modeline sahip müfredatı ile öncü olacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.