Hava Durumu

Güler Buğday Tekkesi

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2015 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2015 08:29
Güler Buğday, uzun yıllar Bursa siyaseti içinde etkin olan bir isim. Kendisini yaklaşık 40 senedir tanırım. Sosyal demokrat hareket içinde yıllarını geçirmiş, çeşitli kademelerde görev almış, darbe dönemlerinin acılarını yaşamış bir isim. Aynı zamanda da bir yazar.
Güler Buğday’ı rahmetli kardeşi ve eşini, kendisi ile birlikte önce spor dünyasında tanıdım. Daha sonra da siyaset arenasında. Hep aynı çizgisini sürdüren bir insandı.
Bu seçimlerde ne hikmetse Güler Abla’nın evi bir tekkeye döndü. Dünya görüşü ile örtüşmese de adeta bir tekke gibi CHP’deki aday adayları ve bazı CHP’li isimler onu ziyaret etmeye başladılar. Güler Buğday aktif siyaset yaptığı dönemde bile bu kadar ilgi odağı olmamıştır. Dışarıdan bakıldığında sanki icazet alınıyormuş, algısı var.
CHP’lileri bırakın eski HAS, yeni AK Partili Ali Mollasalih bile ziyaret etmiş. MHP’den ziyaret edenler de var. Son olarak da Güler Buğday’ın Facebook’ta paylaştığı aday olmayacağını açıklayan CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de ziyaret etmiş. 
Bu arada Güler Buğday da enfes yemekleri yapıp, gitmeyenleri de özendiriyor. 
Dün kendisini aradım. “Orası tekke mi oldu mu? Herkes gelmeye başladı” diye sordum. Şunları söyledi:
“Eskiden siyaset sahasında herkes birbirini dış görünüşleri ve duruşları ile değerlendirirdi. Artık, siyasette çok şey değişti. Ben de kendi özelimde bir olgunlaşma dönemi yaşadım. Hiçbir beklentim yok. Tek amacım iyi, doğru, dürüst insanların siyasette olması. Bu noktada birkaç kişiyi etkilemiş bile olsam, bu haz bana yeter. Kapım herkese açık. Popülerlik peşinde koşmayan herkesin yanındayım.”
Evet, Güler Buğday Tekkesi herkese  açık. 

Ben sen olsam, sen kadın olsan

BUÇAD yeni kurulan STK’larımızdan. Tam açılımı ile Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği , kadınlar günü için bir etkinlik düzenledi.
 “Ben Sen Olsam, Sen Kadın Olsan” temalı fotoğraf sergisi  geçtiğimiz gün Bamboo Park’ta gerçekleşti. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ve çok sayıda STK yöneticisinin katıldığı açılışta konuşan BUÇAD Yönetim Kurulu Başkanı Başak Yeğin Biçer, “Bize göre, işin kadını erkeği yoktur, insanın hayata tutunma çabası, namusu ile çalışma gayreti ve toplumda kendi olarak var olma isteği ve hakkı vardır” dedi.
BUÇAD etkinliklerine devam ediyor. Başak Yeğin Biçer nezdinde BUÇAD’lıları kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

Ocak 2015 sanayi endeksi

TÜİK 2015 Ocak sanayi endeksini açıkladı. 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %7,4 ve imalat sanayi sektörü endeksi %1,4 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,1 arttı.
Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %2,2 azaldı
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %11,5 ve imalat sanayi sektörü endeksi %2,4 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,9 arttı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.