Hava Durumu

Faruk Çelik ile sohbet

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2014 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2014 08:08

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik uzunca bir süredir, bir araya gelememiştik.
Dün Baia Otel’de konuğumuz oldu. Güzel bir kahvaltı yaptık.
Kendisine sorular sorduk, o da açık yüreklilikle sorularımızı yanıtladı.
Ben kendisiyle çok merak edilen sağlık sorunu ile ilgili de konuştum.
Çelik’in bir süredir sağ tarafta kasığında yoğun bir ağrı vardır. Bugün yarın derken, konuyu erteler.
Sonra Ankara Tıp ’a gider. Orada doktorlarlar yatırırlar. Tahliller yapılır, MR çekilir. Bir rahatsızlık ve kanama var ama bir türlü nereden geldiğini bulunamaz.  Ve “ hastanede kalacaksınız” derler.
Yatar, ama ertesi gün de TBMM’de Soma ile ilgili gensoru var. Çelik, hanımına “ Ben meclise gidiyorum, sen burada ben burdaymışım, gibi idare et” deyip, hastaneden kaçar.
Bakan Çelik o günü şöyle anlatıyor:
“Burak Bey ve Okan Bey de o gün TBMM’deydi. Gergin bir oturum geçirdik. Başbakan sonrasında beni konuta çağırdı. Bazı konular vardı. Onları görüştük. Kendisi de bir mitingden dönmüştü. Bunları da yarın konuşuruz, dedi. Ağrım konutta  had safhaya çıktı. Ama içime atıyorum.  Konuttan ayrılır, ayrılmaz hastaneye gittim. Hocalar kızdı. Sonuçta bir bağırsak profesörü hoca, tanıyı koydu ve hemen gece  açacağım, dedi. ‘Dur hocam bir helalleşelim’ falan demeye fırsat kalmadı.  Hoca bizi sağlığımıza kavuşturdu. Normale döndük, bağırsakta, bir iğne deliği büyüklüğünde delik varmış. Allaha şükür şimdi, iyiyim.”
Faruk Çelik’e bir kere daha geçmiş olsun diyoruz.

 

TAŞERON KONUSU

 

Taşeron işçiler konusunda kamu ve özel sektördeki gelişmeleri sorduğumda, Faruk Çelik, 1936 yılından beri ülkemizde hizmet alımı yani taşeron işçiliğin söz konusunu olduğunu, ama artık bu konuyu disiplin altına alıp, keyfiliği ortadan kaldıracaklarını, belirtti.
Çelik şöyle devam etti:
“Belirli standartlar koyuyoruz. Bu standartlar kamuda uygulanacak. 200 temizlikçiye ihtiyaç var ise, 200 kişi alınacak. 250 kişilip, alınıp diğer işlerde istihdam edilmeyecek. Ayrıca, kurumlar teknik ve uzmanlık isteyen konularda da hizmet alımı yapabilecekler. 2002’de 400 bin olan, kamudaki durum şu anda 700 bin hizmet alımı, 200 bin kadrolu konumunda.”

 

ÇELİK VE ULUDAĞ TUTKUSU

 

Dünkü sohbetimiz sırasında söz dönüp, dolaşıp emekliliğe geldiğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önce Uludağ’dan söz etti.
Uludağ’ın güzelliklerinin ülkenin hiçbir yerinde olmadığını ve oranın dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu söyleyen Faruk Çelik  şöyle devam etti:
“Uludağ ülkemiz ve kentimiz için büyük bir nimet. Eğer nasip olursa, emeklilikte Uludağ’da bir göz odam olsun isterim. Emekliliğimi orada yaşamak isterim. Uludağ her şeyi ile insanı dinlendiriyor ve huzur veriyor.”

 

12. CUMHURBAŞKANI, 12’ DEN VURACAK!

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunu da konuştuk.
O bu konuda rahat.
İlk turda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçileceğini söylüyor.
Faruk Çelik özetle şöyle diyor:
“İlk kez halkımız Cumhurbaşkanını seçecek.
Bu ülkemizde 12. Cumhurbaşkanının seçileceği bir seçim.
Bu seçimde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan hedefi tam 12’den vuracak.”
 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.