Hava Durumu

Erdoğan Uludağ Üniversitesi’ndeydi

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2015 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2015 07:29
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa turu dündü. Bu gezinin içinde  Uludağ Üniversitesi’ni ziyaret de vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu ziyaret sırasında Uludağ Üniversitesi Senatosu’nca  “Fahri Doktora” unvanı verildi ve cüppe giydi.
Törende UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın  konuşması şöyleydi:
“Bilgiye sahip olanın ve üretime dönüştürenin ekonomik gücü elinde bulundurduğu, ekonomiye yön veren aktörlerin de küresel politikaları belirlediği bir dünyadayız.
Küresel aktörlerin yönlendirdiği dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye’mizin geleceğini; bilimin ve araştırmanın merkezde olduğu çalışmalarla inşa etmeliyiz.
Bilim ve teknolojinin şekillendirdiği günümüz dünyasında, yükseköğretim kurumları da bu dinamizmin aktörü olmak zorundadır.
Biz de Uludağ Üniversitesi’ne vizyon olarak, bilimin ekonomik değere ve toplumsal faydaya dönüştüğü, hem Ar-Ge yapan hem proje üreten ve işbirlikleri kuran ‘3. Nesil üniversite’ kavramını benimsedik.”

Beksiad’da genel kurul


Tekstil sektöründe önemli SİAD’lardan biri de kısa adı BEKSİAD olan Bebe-Çocuk Konfeksi-yonu Sektörü Sanayici İşadamları Derneği.
Sektörel SİAD’lar kendi sorunlarının çözümü noktasında adeta odaklanmış biçimde çözüm yolları arıyor.
BEKSİAD’ın  7. Olağan Genel Kurul Toplantısı  bugün saat 19.00’da Almira Hotel’de yapılıyor.

TKDK’dan BUMİAD’a seminer


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) destek programları, BUMİAD üyelerine anlatıldı.
Dernek merkezindeki TKDK destekleri bilgilendirme toplantısına, BUMİAD Başkanı Mehmet Orhan Efe’nin yanı sıra BUMİAD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe toplantıda özetle şöyle dedi:
“BUMİAD olarak üyelerimize farklı alanlarda da olsa yeni yatırım imkânlarını anlatmak üzere birçok etkinlik düzenliyoruz.” 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.