Hava Durumu

Erdemir’den önemli imza

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2014 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2014 08:33

CHP Bursa Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi Doç.Dr. Aykan Erdemir, Oxford’da İnanç Özgürlüğü Bildirgesi’ni imzaladı
2000’li yıllarda Oxford Üniversitesi Göç, Siyaset ve Toplum Merkezi’nde misafir araştırmacı olarak görev yapan Erdemir, Oxford’da düzenlenen İnanç Özgürlüğü İçin Parlamenterler Paneli’nin ilk toplantısına katıldı.
Barones Elizabeth Berridge’in himayesinde düzenlenen toplantıya dünyada inanç özgürlüğü konusunda yaptıkları çalışmalarla tanınan parlamenterler ve devlet yetkilileri davetliydi.
Avustralya, Brezilya, Hollanda, İsveç, Kanada ve Norveç’ten parlamenterlerin katıldığı toplantıya Türkiye’den davet edilen tek milletvekili Bursa Milletvekili Erdemir oldu.
Toplantının düzenleyicisi Lordlar Kamarası’ndaki görevine 2011 yılında başlayan ve Birleşik Krallık Parlamentosu’nda Uluslararası İnanç Özgürlüğü Grubu’nun başkanlığını yürüten Barones Berridge idi.
Toplantı sonucu imzalanan bildirgede insanların “bir inanca sahip olma ya da olmama, sahip olduğu inancını değiştirebilme, başka bir inancı benimsemesi için yapılabilecek baskılardan korunma” hakları vurgulandı.
Yıllardır bu konuda çeşitli akademik ve sosyal çalışmalar yapan Doç.Dr.Aykan Erdemir’i kutluyorum.
Bu tür çalışma, katılım ve davetler hem Bursa için, hem de ülkemiz için gururlandırıcı olaylardır.

 

Karaman’dan, ‘Standart Up’

Stand Up’ı biliyorduk. Ama TSE’nin başarılı Bursa Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, bizleri şimdi de “Standart Up” ile tanıştırdı.
Karaman, “Sistematik Günahlar ve İletişim Kazaları” adlı sunumu ile adeta bir sahne showu yaparak kaliteye farklı bir açıdan yaklaşıyor.
Mustafa Karaman, “Hatalar, eğer sadece bireyin kendisini ilgilendiriyorsa, buna hata denilebilir. Ancak hata, hatayı yapan bireyden başkasını veya başkalarını ilgilendiriyorsa buna ‘Günah’ diyoruz “ demekte.
Karaman, “Standart Up” diyebileceğimiz ve bu adı katılımcıların koyduğu sunumunun diğer bölümünde ise çalışma hayatında yaşadığı bir kısım gerçek olayları mizahi boyutu ile anlatıyor, kalite yaklaşımı ile esprili bir şekilde sunum yapıyor.
Karaman’ın Bursa’daki sunumunun ardından, İzmir TSE Bölge Müdürlüğü’ndeki sunumu da büyük ilgi gördü.
Stand Up’çıların dikkatine.


Tayan’dan görme engellilere destek

Küresel Görme Engelliler, Gençlik ve Spor, Kulüpler ve İşletmeler Topluluğu’nun düzenlediği KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerine CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’dan destek geldi.
Turhan Tayan, Dernek Başkanı Yunus Sönmez’den kurs hakkında bilgi aldı.
Engellilerin yaşam mücadelesinde başarılı olması için engellerin aşılmasının gerekliliğine vurgu yapan Turhan Tayan, “Engellerin aşılmasında da çağdaş dünyada ortaya çıkan yeni buluşların, yeni imkanların mutlaka değerlendirilmesi gerekir. Bu tür kurslarda eğitim alan engelliler hem kendi ayakları üzerinde durma imkanı bulacaklar hem üretken hale gelecekler hem de topluma yararlı insanlar olacaklardır.” dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.