Hava Durumu

Erdemir, ABD’de İhsanoğlu gezisinde

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2014 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2014 07:56

Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP de yurtdışında çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Bu seçimlerde Türkiye’deki toplam seçmenin yüzde 5’ini oluşturan 2 milyon 722 bin vatandaşımızın tercihleri seçimde anahtar rol oynayacak.
Bu konuda CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın başkanlık ettiği CHP Yurt Dışı Örgütlenme Yürütme Kurulu’nun üyeleri yurtdışında oluşturulan sandık kurullarını ve CHP gönüllülerini denetlemek için görevlendirildi.
Bu arada CHP’nin uluslararası ilişkilerinin güçlendirilmesinde aktif rol oynayan CHP Bursa Milletvekili Doç.Dr. Aykan Erdemir, Yurt Dışı Örgütlenme Yürütme Kurulu üyesi olarak yurtdışındaki seçim hazırlıklarına da yoğun katkı veriyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’deki çalışmaları yürütmek için Aykan Erdemir’in yanı sıra, İstanbul Milletvekili Faik Tunay ve CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan’dan oluşan üç kişilik genç bir heyeti görevlendirdi.
Erdemir, 18 - 27 Temmuz tarihleri arasındaki ABD ziyaretinde yaklaşık 90 bin seçmenin oy kullanacağı altı konsoloslukta görev yapacak CHP’li gönüllülerle buluşacak.
Washington, New York, Boston, Chicago, Los Angeles ve Houston’daki çalışmalara ek olarak Türklerin yoğun olarak yaşadığı New Jersey eyaletinde de vatandaşlarla buluşacak.
Erdemir, bu çalışmaların yanı sıra Washington’da Türkiye Politikalar Merkezi’nde, Boston’da Cambridge Halk Kütüphanesi’nde ve Houston’da Rice Üniversitesi’nde düzenlenen panellerde konuşacak.
Erdemir ile ABD ziyaretini konuştuğumuzda şunları söyledi:
“ABD ziyaretimizde, yedi ayrı eyalette iftar davetlerine katılacağız; Giresunlular Derneği’nden Pir Sultan Abdal Derneği’ne, Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi ATAA’dan Los Angeles Gezi Platformu’ndan uzanan geniş bir yelpazede sivil toplum kuruluşlarıyla buluşacağız. Türkiye’de olduğu gibi yurtdışında da ayrım yapmaksızın tüm vatandaşlarımızı kucakladığımızı göstermek istiyoruz.”

Müezzinoğlu, Bursa’daydı

Cumartesi günü öğle saatlerinde eşim ve annemle birlikte Gemlik’teydik. Burulaş iskelesindeki çay bahçesine oturduk. Kısa bir süre sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan çavuşoğlu, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz gelmezler mi! Biraz sohbet ettik. Vali Bey “Bugün çok sportifsin, Murat Bey” dedi.
Hep birlikte Deniz Kuşu’nun inişini seyrettik. Cumartesi günü kentimize gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu karşıladık.
Evet, Müezzinoğlu programı içinde Sabahattin Gazioğlu tarafından yaptırılacak olan ve  13 milyon liraya mal olacak olan Uludağ Üniversitesi Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nin temelini attı.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanında yükselen hastanenin temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bu törenin temel değil, kat atma töreni olduğunu belirterek, “Hepimiz bir gün faniyiz. Önemli olan bu dünyada kalıcı eserler bırakmaktır. Sabahattin Gazioğlu hemşehrimizin bu merkezi, ülkemizin farklı vizyonlarını oluşturacak nesillerin yetişmesine sebep olacaktır. Bunun matematiğini kimse hesaplayamaz. “ dedi.
Sabahattin Ağabey’e bir kez daha Bursa adına teşekkür ediyorum.

BUÇAD’da ilk genel kurul

Kentimizde yeni bir sivil toplum örgütünün kurulduğunu geçenlerde bu sütunlardan sizlere duyurmuştum.
Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği, kısa adıyla BUÇAD ilk genel kurulunu Meşelipark Siesta’da yaptı.  
Genel kurulda Başak Yeğin başkanlığındaki yönetim kurulu Serkan Polat, Tülay Tek, Gizem Akalp, Yönem Oktay, Numan Çakır, Mükremin Eraslan’dan oluştu.
Genel kurul sonrasında iftar programına Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkanvekili Pınar Göz de katıldı.
Gecenin sonunda BUÇAD Yönetim Kurulu Başkanı Başak Yeğin Biçer tarafından Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Pınar Göz’e BUÇAD Kristali verildi.

Mart: “Kıyımları durdurun”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, yerel seçimlerin ardından bazı belediyelerde teknik personelin görevden almalarına tepki göstererek, belediye başkanlarına, “Partizanlık yapmayın, teknik ve her türlü personel kıyımını durdurun.” dedi.
Mart bu konuda şöyle devam etti:
“Yıldırım Belediyesi’nde teknik personel olan bir makine mühendisi, bir bilgisayar mühendisi, bir elektrik-elektronik mühendisi ve bir peyzaj mimarı Zabıta Müdürlüğüne, müdür görevinde olan bir inşaat mühendisi ve bir bilgisayar mühendisi ilgisiz bir müdürlüğe sürülerek cezalandırılmak istenmektedir”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.