Hava Durumu

Enerji Verimliliği Haftası

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2016 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 08:06
Ocak ayının ikinci pazartesinin olduğu hafta Enerji Verimliliği Haftası olarak kutlanır. Bu hafta içindeki etkinliklerden biri de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentimize kazandırmış olduğu Merinos’taki Enerji Müzesi’ndeydi.
Bilindiği gibi içinde yaşadığımız dünyayı süratle kirletmekteyiz. Bu beraberinde bir yandan global ısınmayı getirirken, diğer yandan ozon deliğinin süratle büyümesi, temiz su kaynaklarının süratle kirlenmesini de getirmektedir.
Bu kirlenmeye karşı herkesin yapacakları var. Çöplerimizin ayrı ayrı toplanmasından tutun da, evde gereksiz elektriklerin kapatılmasına, evdeki ısınmanın izolasyonuna, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artmasına ve tasarruflu ev aletlerinin kullanımına kadar.
İşte bu kapsamda Merinos Enerji Müzesi, 11-17 Ocak tarihleri arasında bir dizi programa ev sahipliği yapıyor. Hafta boyunca sürecek söyleşi ve atölye çalışmalarında, öğrencilere enerji tasarrufunun önemi, alternatif enerji türleri hakkında bilgi verilecek.

BESAŞ’tan sağlık promosyonu


BESAŞ çalışanlarının sigarayı bırakmalarına yönelik bir kampanya başlattı. Bu kampanya kapsamında üç aydır  (01 Ocak – 31 Mart 2016 tarihleri arasında) sigarayı bıraktığı belgelenen BESAŞ personeline, yönetim tarafından çeşitli armağanlar veriliyor.
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş konunun sağlık açısından önemine dikkat çekti.

GMO’da  bayrak değişimi


TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. 10 yıldır başkanlığını yürüten Serkan Durmuş, görevini Lale Yıldız’a bıraktı.
BAOB’da gerçekleşen olağan genel kurula Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP 24.Dönem Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ile birlikte çok sayıda oda başkanı katıldı.
Durmuş, “Zamanı gelmiş hatta gecikmiş olan bayrağı seve seve yeni Başkanımız Lale Yıldız’a devrediyorum” dedi.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.