Hava Durumu

EMO da 60. yaşını kutladı

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2014 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 07:49
Bu aralar arka arkaya akademik odalarımız TMMOB’un 60. yaşını kutluyor. Cumartesi akşamı da TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 60. yaşlarını kutladı. Crowne Plaza’daki törende aynı zamanda meslekte 50., 40. ve 25. yılını dolduranlara birer plaket takdim edildi.
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar törende yaptığı konuşmada Ankara’da yaşananlara değinerek, demokrasi mücadelesinde ve bilimden yana tavırda TMMOB’un duruşunu değiştirmeden devam ettireceğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Öncelikle bugüne kadar odamıza katkı koyan büyüklerimize ve bugün bizleri yalnız bırakmayan sizlere yönetim kurulum adına teşekkürlerimizi iletiyorum. Bugün plaket alacak olanları da kutluyorum. TMMOB bilimden yana tavrını ve yürüyüşünü bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da sürdürmeye devam edecektir. Bu yolda bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.”
Plaket dağıtımı sırasında küçük bir siyasi polemik yaşansa da Suavi’nin konseri her şeyi unutturdu. Bizleri eskilere götürdü ve güzel bir gece geçirdik.

BTSO’da 2 önemli etkinlik

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın liderliğinde “Ulusal Otomotiv Tedarik Sanayi Buluşması” ile “Tekstil Sektörü Vizyon ve Strateji Çalıştayı” düzenledi. 
Hilton Otel’de gerçekleştirilen çalıştaylara, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık’ın yanı sıra Bakanlık Müsteşarı Ersan Aslan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile sektör paydaşları ile sanayici ve işadamları katıldı.
Bakan Işık, tasarım ofislerini Ar-Ge merkezi gibi destekleme kararını artık hayata geçireceklerini belirterek şunları söyledi:  
“Şu anda kanun taslağımızı hazırladık. İnşallah yakında kanun teklifi olarak meclise sunacağız. Katma değeri yüksek ürünler geliştirmek ve kendi tasarımını kendi yapan şirketlerin sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca tedarik arzının da güvenli şekilde sürdürülmesi için çalışmalar yapıyoruz.” 

I. Sürdürülebilir  Yaşam Konferansı

Bursa I. Sürdürülebilir Yaşam Konferansı çarşamba günü Crowne Plaza’da yapılıyor.
Bursagaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Sürdürülebilir Yaşam Konferansı, “Yaşamın Sesini Duymak” sloganıyla yola çıktı.
Konferansta “Sürdürülebilir Yaşam Bursa’da Renkleniyor”, ”Sürdürülebilirlik Çarkı Dönüyor”, ”Sürdürülebilir Gelecek için Ekonomik Farkındalık”, ”İnsan Kaynakları Uygulamalarıyla Fark Oluşturmak”, ”Sosyal Sorumlulukta Yeni Bakış Açısı; Kurumsal Vatandaşlık, Bu İnsanlar, Bu Dünya Nereye Gidiyor”, ”Doğayı Yarınlara Saklıyoruz” olmak üzere 6 farklı oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

Cengiz Göllü’yü yolcu ediyoruz

Türk voleybolunun büyük ismi Cengiz Göllü aramızdan ayrıldı. 1938 yılında başlayan yaşamının 56 yılını voleybol sporuna adayan Türk sporunun beyefendi ismi Cengiz Ağabey, Bursa’da yaşıyordu.
Göllü bir süredir kanser tedavisi görüyordu. 2013 yılında  Nilüfer ilçesinde yapımı tamamlanan spor salonuna “TVF Cengiz Göllü Spor Salonu” adı verilmişti.
Bugün Cengiz Göllü için adını verdiği salonda saat 10:00’da bir tören yapılacak ve ardından Ulucami’de öğle namazını takiben toprağa verilecek.
Türk sporunun ve voleybol camiasının başı sağ olsun.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.