Hava Durumu

Elçi’nin cenazesi ve TBB

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2015 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 07:44
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Dün cenazesi 50 bin kişinin katıldığı bir törenle kaldırıldı.
Barış söylemleri ile dikkati çeken Tahir Elçi, önceki gün bir basın toplantısı düzenlemiş ve “Çatışma istemiyoruz” mesajı vermişti. Tam da bu sırada çatışma çıkmış, henüz kimin silahından çıktığı belli olmayan bir kurşunla can vermişti. 
Meslektaşları Tahir Elçi’nin cenazesini sabah saatlerinde Diyarbakır Selahattin Eyyübi Üniversitesi’nden aldı. 
Daha sonra Diyarbakır Barosu’nun ambleminin bulunduğu bir örtüye sarılı olan Elçi’nin tabutu Koşuyolu Parkı’na götürüldü.
Meslektaşları  yürüyüşte Tahir Elçi’nin fotoğraflarını ve üzerinde Türkçe ve Kürtçe olarak “Seni unutmayacağız” yazan pankartlar taşıdı.
Baro başkanlarının cüppeleriyle katıldığı törende CHP ve HDP’den milletvekilleri de vardı.
Cenazeye Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu da katıldı. Cenazeye Bursa’dan katılan tek isim TBB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arabacı oldu.

***

Bursa Barosu açıklaması

Bugün Bursa Barosu, Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili Bursa Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapacak.
Özel nedenlerinden ötürü Tahir Elçi’nin cenazesine katılamayan Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz de bu hafta içinde  Diyarbakır’a taziyeye gidecek.
Demiröz, “ailevi nedenle cenazeye katılamadım, taziyede bulunacağım” dedi.

***

Demiröz ve Elçi konuşması

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ile Bursa’dan son konuşan kişilerden biri de Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz olmuştu.
Bir televizyon konuşmasının ardından hakkında dava açılan Elçi’yi Demiröz aramış ona “Başkan davana girecek avukat bulamazsan ben girerim” demişti. Sonra gülüşmüşlerdi.
Dava nisana kalınca Elçi, Demiröz’ü aramış “Davama senin girmeni istiyorum. Girer misin?” demişti. Demiröz de “gurur duyarım” demişti.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.