Hava Durumu

Eczacı Suzan Bozkurt'un ardından

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2017 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2017 08:10

Bursa bir canlı tarihini, Suzan Bozkurt'u kaybetti. Kendisi 1920 yılında İstanbul'da doğdu. Çocuk yaşlarında doktor olan babasıyla Antalya'ya yerleşti. Babası bir dönemler Antalya Belediye Başkanlığı yaptı. Antalya'ya su getiren başkan olarak tanınıyor.
Suzan Bozkurt daha sonra İstanbul Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. Bursa'da Dr. Hasan Bozkurt ile evlendi. Altıparmak'ta hep önünden geçtiğimiz Bozkurt Eczanesi'ni açtı. Bursa'nın ilk kadın eczacısı oldu. Değişik tarihlerde Hasan Bozkurt ve Suzan Bozkurt, CHP'den belediye meclis üyeliğıi yaptı,

Suzan Bozkurt'u 97 yaşında kaybettik. Bozkurt, Diş Hekimleri Odası eski Başkanı Metin Bozkurt ve Avukat Berrin Bozkurt Şişmangil'in annesiydi.
Bozkurt ve Şişmangil ailelerine başsağlığı diliyorum.

*Güzelyalı mesire alanı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya Güzelyalı'ya kazandırılan 40 dönümlük mesire alanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı. Aynı anda Altepe, Göynüklü -Güzelyalı arasında asfaltlanan 5 kilometrelik karayolunun da açılışını yaptı.
Göynüklü - Güzelyalı yolu üzerinde yer alan ve yaklaşık 40 dönümlük alanı bulunan çamlık bölge, piknik alanına dönüştürüldü. Alanda 50 adet piknik masası, halı saha, kafeterya, büfe bulunuyor.
Açılış Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer tarafından yapıldı.

*Ekolojik Temelli Doğa

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhlis Özkan'ın yürütücüsü olduğu ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Uludağ Milli Parkı, Bursa ve Çevresinde Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi VI" projesiyle, Ekolojik Temelli Doğa eğitiminin nasıl verileceği öğretiliyor.

Çalışmaya Türkiye'nin pek çok yöresinden gelen eğitimciler, katılıyor.
Uludağ Oteller Bölgesi'nde yaklaşık bir haftadır süren Ekolojik Temelli Doğa Eğitimine; Ankara, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Karabük, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Muş, Osmaniye, Rize, Sakarya, Şanlıurfa ve Uşak illerinden seçilmiş öğretmen, kamu görevlisi, sivil toplum örgütü mensupları, araştırma görevlileri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri olmak üzere toplam 35 kişi katılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.