Hava Durumu

Dünya Toprak Günü

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2015 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2015 08:56
İnsanoğlu üzerinde yaşadığı toprakları sanki kendi malıymış gibi hoyratça kullanıyor. Geçmişten emanet edildiği ve geleceğe miras bırakılacağının farkında değil.

Herkes kendi derdi ile uğraşırken bazı sivil toplum kuruluşları da doğal mirasımıza sahip çıkıyor. 
2015 yılı Dünya Toprak Yılı’ydı. 5 Aralık ise Dünya Toprak Günü’ydü.  Bu nedenle TEMA Bursa Temsilciliği, U.Ü. Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası  ortaklığında bir panel düzenlendi.
BAOB Bursa Akademik Odalar Birliği yerleşkesindeki panelin konusu"Daha iyi ve sürdürülebilir yaşam için tarım, tarım için ise toprak" tı. 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör’ün yönettiği panele Prof. Dr. Cemal Taluğ (A.Ü. eski Rektörü), Prof. Dr. Koray Haktanır (Türkiye Çevre Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEMA Bilim Kurulu Üyesi) ve Yrd. Doç. Dr. Gökhan Özsoy (U.Ü. Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Böl. Öğr. Üyesi) konuşmacı olarak katıldılar.

Sarıbal’dan Toprak Günü mesajı

CHP Bursa Milletvekili  Orhan Sarıbal, bir mesaj yayınladı. Mesaj kısaca şöyle:
“BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün 38. Konferansı’nda toprağın dünyada tüm canlılar için yaşanabilir bir yer olarak kalmasında,  insanlığın barınmasında, beslenmesinde ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasındaki önemine ve yerine dikkat çekilmiştir.”

Karadeniz Günleri geliyor

Bursa Karadeniz Platformu tarafından düzenlenecek olan Karadeniz Günleri, 9-13 Aralık tarihleri arasında başlıyor. 
Karadeniz Federasyonu’na bağlı derneklerin başkanları Almira Otel’de, Karadeniz Günleri hakkında bilgi verdi.
Bursa’daki bir milyon Karadenizli’yi bir araya getirmek istiyoruz diyen Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı İsmail Tiftik, “Bu yıl birincisini düzenleyeceğiz, dilerim gelecek nesillere devamını da aktarırız.” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.