Hava Durumu

Dünya Engelliler Haftası

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2015 06:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2015 06:54
İçinde yaşadığımız bu dünyada ne hikmetse büyük çoğunluğumuz sadece biz ve bizler gibiler varmış gibi yaşamaktayız.  Yoksulluk ve sefalet içinde yaşayan o büyük grubu görmeyiz. Gözümüz hep bizden üstte olanlardadır. Adeta görme engelliyizdir. 
Tüm bunların ötesinde en büyük engelimiz de toplumumuzun yüzde 10’unu oluşturan engelli vatandaşlarımız yokmuş gibi davranmaktır. Onlara engellerinden çok bu davranışımız koymaktadır.  Bizim meslek grubu bu insanlarımızı yılın bir haftası anımsar. Onun dışında yokmuş gibi yaşamaya devam ederiz. Onların ulaşımda, sanat ve kültür etkinliklerini izlemede, spor müsabakalarını izlemedeki, sağlık hizmetlerini alıştaki sıkıntılarını toplum olarak görmezden geliriz. 
Dünya Engelliler Haftası,  10-16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülke tarafından aynı tarihte kutlanan bir haftadır.
Bu hafta boyunca “engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi” konuları üzerinde durulur.  Ülkemizde  “Engellileri Koruma Millî Koordinasyonu Kurulu” haftanın değerlendirilmesi için şöyle bir programın uygulanmasını kararlaştırıldı:
“10 Mayıs Engelliler Haftası’nın açılışı, 11 Mayıs Görmeyenler Günü, 12 Mayıs işitme ve Konuşma Kusurluları Günü, 13 Mayıs Ortopedik Engelliler Günü, 14 Mayıs Zeka ve Ruhsal Engelliler Günü, 15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü ve 16 Mayıs Engelliler Haftası’na genel bakış.”
Saygıyla diyorum.

‘Sağlık Kümelenmesi’ çok önemli

İş dünyasındaki önemli çalışmalardan biri de rekabet öncesi dönemde kümelenmedir. Burada aynı sektörün içindeki firmalar ortak sorunlarının çözümü noktasında her bağlamda bir işbirliği yaparlar.
Bilindiği gibi Bursa sağlık turizmi alanında önemli merkezlerden birisi olma yolunda büyük çaba içinde. Şimdi bu çabaya  BTSO öncülüğünde medikal teknolojileri alanında da atılım noktasında destek geldi.
BTSO’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen istişare toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, BTSO Sağlık Teknolojileri Kümelenmesi kurulması çalışmalarına destek verdi. Medikal cihaz ve medikal ürünlerin ithalatının Türkiye’de önemli cari açık unsurlarından birisi olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin ve Bursa’nın üretim noktasında başarılı çalışmalara imza atabileceğini kaydetti. Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’de medikal cihazlar üretiminde yerli büyük markalara ihtiyaç olduğunu da kaydetti.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Meclis Üyesi ve Sağlık Konseyi Üyesi Mustafa Esgin’in de katıldığı toplantıda, kümelenme projesi için fikir alışverişinde bulunuldu. 
Bursa’nın medikal sektöründe önemli bir merkez olabileceğini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kümelenme projeleri ile birlikte Bursalı firmaların BTSO öncülüğünde güçlerini birleştirdiğini kaydetti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.