Hava Durumu

DOSAB yeniden Kahraman dedi

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2015 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2015 07:27
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin olağan genel kurul toplantısı dün DOSAB’da, DOSABSİAD tesislerinde yapıldı.
Genel kurul sonunda bir kez daha Sunteks Yönetim Kurulu Başkanı ve BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman’ı DOSAB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçtiler.
Dünkü toplantıda divan başkanlığına Fahrettin Gülener seçildi. Resmi açılışın ardından Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu raporları ibra edildi. Sonuçta Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve OSBÜK Temsilcileri’nin seçimi yapıldı.
Ferudun Kahraman genel kurulda yaptığı konuşmada kendisi ve yönetimine gösterilen teveccühten ötürü delegelere teşekkür etti.
Bu seçim sonunda DOSAB Yönetim Kurulu Ferudun Kahraman başkanlığında şu isimlerden oluştu:
“İlhan Sarı, Burhan Çakır, Sami Topbaş, Orhan Tezyaparlar.”
Denetim Kurulu’na ise “Vedat Kantar ve Levent Eski” seçildi. OSBÜK Temsilcileri de “Erhan Özsoy ve Fahretin Gülener” oldu.

DOSAB  25. yılında

Ülkemizin ilk Organize Sanayi Bölgesi olan Bursa OSB’den sonra, kentimizde sanayicilerin kurduğu DSD (DOSABSİAD) ile yola çıkıp, 1990 yılında kentimizdeki ikinci OSB olarak kurulan DOSAB bu yıl 25. yılını kutluyor.
13 Nisan 1969 tarihinde TOFAŞ’ın temelinin atılması ve 1971’de açılması; 1975 yılında da Sönmez ASF Tesisle-ri’nin kurulması ile bugünkü Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) sanayi oluşumu başlamıştı.
1980’li yıllarda bölgede faaliyet gösteren firma sayısı artmıştı. Bu firmaların temsilcileri bir dernek çatısı altında toplanarak, sorunlarını çözme ve ortak hareket etme kararı almışlardı. Bu kapsamda 29 Ocak 1987 yılında Mustafa Karaer başkanlığında 6 kurucu üye ile bugünkü adı DOSABSİAD (Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği) olan Demirtaş Sanayicileri Derneği’ni (DSD) kurmuşlardı.
Bugün DOSAB’da 484 hektar alanda, 348 sanayi parselinde, 428 firma ile faaliyet gösterirken, 41 bin 455 kişi istihdam edilmekte. Yüzde 68 tekstil, yüzde 20 otomotiv sanayinin ağırlıklı olduğu bölgede 160 bin metrekare yeşil alan bulunmakta.

Lions 118 K ödülleri

Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu 2014-2015 Hizmet Dönemi ödülleri  sahiplerini buluyor. 
Lions 118 K Yönetim Çevresi Federasyonu 2014-2015 Hizmet Dönemi’ne Nejat Yahya Genel Yönetmeliği’nde  “Hizmet Ediyoruz” sloganı ile çıktı. Ve bu yolda, “Gücümüz Gururumuzdur” diyerek ilerliyor.
Salı günü Altınceylan’da düzenlenecek törende bu hizmet döneminin ödülleri verilecek. Şimdiden kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.