Hava Durumu

Dış ilişkilerde beyaz sayfa

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2016 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 04:45
Bursa’da ramazanın gelmesi ve bayramın yaklaşmasıyla birlikte rehavet giderek artıyor. Gerek sosyal yaşantı, gerek iş yaşantısında her şey bayram sonrasına odaklanmış durumda. Yereldeki durum böyle. Projeler, ödemeler, çalışmalar hep bayram sonrası.
Yereldeki durum böyle iken ulusalda şehit haberleri yüreğimizi dağlıyor.
Dış ilişkilerimize  baktığımızda ise farklı bir hava yansıyor veya farklı bir süreç başlıyor gibi görünmekte. 



Bilindiği gibi Ahmet Davutoğlu’nun başbakan danışmanlığı ile başlayıp, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığı sürecinde Türkiye’nin dış politikasında alışılmadık bir çizgi izlenmiş, komşularımızın nerede ise tamamı ile ilişkilerimiz olumsuz hale gelmişti. Kuşkusuz bunun tamamını Davutoğlu’na fatura etmek haksızlık olur. 
Şimdi, dış ilişkilerimizde beyaz bir sayfa açılıyor. Son birkaç gün içindeki İsrail ve Rusya ile ilgili gelişmeler gerçekten bizleri mutlu etti.
Dış ilişkilerde kardeşlik, dostluk gibi kavramlar sunidir, özü ülkenin çıkarlarıdır.

Hava kirliliğine dikkat!


Dünyada her yıl 6.5 milyon insan hava kirliliğine bağlı hastalıklardan hayatını kaybediyor. Hava kirliliği  tansiyon, kötü beslenme ve sigaranın ardından en ölümcül dördüncü büyük tehlike konumunda.
Dünya Sağlık Örgütü’nün hava kalite limiti göz önüne alındığında  Türkiye’deki 81 ilin, 41’inde bu limit aşılmış durumda görünüyor.

Aydın’dan Eroğlu’na soru



Büyükorhan baraj göletinde bir süredir toplu balık ölümleri yaşanıyor. Bu konu şimdi TBMM’de gündeme geldi.
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, verdiği soru önergesiyle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan “Göletteki binlerce balığın telef olmasının nedenlerini” öğrenmek istedi.
Aydın, gölette İsrail sazanı, dere kefali ve yayın balıklarının kitlesel ölümlerinin tedirginlik yarattığını ve konunun araştırılmasını istedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.