Hava Durumu

Demiröz’den iki bakana soru

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2014 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2014 07:47
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’den  Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker ile İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya iki ayrı soru önergesi geldi.
İlhan Demiröz, Nilüfer Ürünlü’de bulunan 150 dönümlük mera arazisinin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından stabilize malzeme dökülerek mera vasfının kaybettirildiğini açıklayarak, “Mera alanı hangi plan ve proje kapsamında, kime tahsis edildi? Bu tahsis hangi şartlarda yapıldı?” diye sordu.
CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker ile İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya ayrı ayrı soru önergeleri vererek şu soruları sordu:
“Bu alan mera arazisi vasfından çıkarıldı mı?  
Çıkarılmış ise gerekçesi ne? 
Bahse konu mera alanı hangi plan ve proje kapsamında, kime tahsis edildi?  
Bu tahsis hangi şartlarda yapıldı?” 
Bakalım Eker ve Ala ne diyecek?

Merinos Lions ve otizmde farkındalık

Merinos Lions Kulübü’nün, otizmli çocukların eğitimine destek amaçlı gerçekleştirdiği karaoke gecesi keyifli geçti.
FSM’deki Hayal Kahvesi’nde gerçekleştirilen karaoke gecesine, Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Nejat Yahya, Merinos Lions Kulübü Başkanı Nilüfer Yiğitalp, Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonuna bağlı birçok kulüp başkanı ve üyesi ile çok sayıda davetli katıldı. 
Otizme farkındalık yaratmak ve toplumun dikkatini çekmek üzere gerçekleştirilen karaoke organizasyonunda bir açıklama yapan Merinos Lions Kulübü Başkanı Nilüfer Yiğitalp şöyle dedi:
“Otizme farkındalık yaratmak için yaptığımız  etkinlikteki yoğun katılım bizleri mutlu etti.”

Uluslararası İnsan Hakları Günü

Avrupa Konseyi gençlik birimi, online İnsan Hakları Eylem Haftası’nı hazırlamak için kampanya aktivistlerini, insan hakları aktivistleri ile bir araya getirmeyi planlıyor.
Bunun için düzenlenen çalıştayın amacı kutlamak ve hareketin online olarak insan hakları kapsamındaki katkısını ön plana çıkarmak ve Nefrete Hayır Hareketi’ ndeki online aktivistler arasındaki ağın gelişmesine ve yapılan işlere katkıda bulunmaktır.
Çalıştay 7-11 Aralık 2014’te  Strazburg/Fransa’da olacak.
Daha detaylı bilgiye  internet ortamında eurodesk.ua.gov.tr/avrupa-firsatlari-duyurular adresinden ulaşabilirsiniz.

Brezilya’da  Türk rüzgarı

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından milli katılımı organize edilen kumaş ve aksesuar ürünlerinin sergilendiği PV Brasil fuarı da tamamlandı. 
Türk firmaları, Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenen “Premiere Brasil 2014” fuarından iş bağlantıları ile döndü.
UTİB Başkanı İbrahim Burkay, “Son 3 yıldır milli katılımını organize ettiğimiz PV Brasil, Türk firmalarının Güney Amerika pazarına girebilmesi için önemli bir merkez” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.