Hava Durumu

Dart tahtasındaki UEDAŞ

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2015 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2015 07:51
Lodos sırasında dart tahtasına konulan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) oldu.
Bilindiği gibi özelleştirme sürecinin ardından UEDAŞ Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova bölgelerinde yaklaşık 2 milyon 7 yüz bin müşteriye hizmet veriyor.
2013 yılında Bursa’nın en çok kurumlar vergisi ödeyen firması olan UEDAŞ devir aldıkları 2011 yılından, 2016 yılına kadar 550 milyon TL’lik yatırım planladı.
Bu iş bittiğinde alt yapısı hazırlanan ‘Entegre Bilişim Sistemleri’ ile merkezden tüm şebeke izlenebilecek ve sorunlara anında müdahale edebilecek durumda olacak. 
Elektrik kesinti sorununun çözümü için UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu şunları söylüyor:
“Bizim tesislerimizin birçoğu coğrafi şartlardan etkilenen sistemler. Tüm sistemimizi yer altına alamadık. Yeraltına almanın koşulları var. Ancak arızalara halkımızın günlük hayatını etkilemeden zamanında müdahale ederek elektrik dağıtımında kesintisiz hizmet vermek için çalışıyoruz. ”
Sanıyorum onlarca yıldır birikmiş altyapı sorunlarını birkaç yılda UEDAŞ’tan çözmesini beklemek de haksızlık olacak.

KOSGEB Ödülleri’nde Bursa ağırlığı

KOSGEB tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen ‘KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nde finale kalan firmalar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı törenle ödüllerini aldı.
Toplam 40 işletmenin finale kaldığı ‘2014 KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nde  12 finalist çıkardı.
Finale kalan ve ödül alan Bursalı firmalar şunlar oldu:
“KOBİ Büyük Ödülü kategorisinde NSK Otomotiv, Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü kategorisinde MEKPA Hava Suspansiyonları,  Yılın İnovatif KOBİ Ödülü Finalisti EMKO Elektronik, Yılın İnovatif KOBİ Ödülü Finalisti DAS Yalıtım,  Yılın İşbirliği Güçbirliği Yapan KOBİ Ödülü Finalisti Bursa Yapı Kimyasalları,  Yılın İhracatçı KOBİ Ödülü Finalisti Pega Otomotiv,  Yılın İhracatçı KOBİ Ödülü Finalisti F.S.S. Fren Sistemleri , Yılın Genç Girişimci Ödülü Finalisti Yönetim Akademisi, Yılın Kadın Girişimci Ödülü Finalisti Grand Kalıp, Yılın Kadın Girişimci Ödülü Finalisti Hak Teknik-Özden Görmez,  Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü Finalisti BYL Tekstil, Yılın İnovatif Girişimci Ödülü Finalisti Platform Metal A.Ş.” firmaları oldu.
Ödül alan ve finale kalanları kutluyorum. 

ÇGD’nin başında Aykut Güngör

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nde başkanlığa yapılan genel kurulda Aykut Güngör seçildi. 
Derneğin yeni başkanı Aykut Güngör’ün listesinde şu isimler yer aldı:
“Rıza Ertekin, Atilla Sağım, Bülent Sezgin, Uygar Külhaşoğlu, Alican Tarakçıoğlu, Rabia Deniz, Nagihan Görken, Bülent Civanoğlu ve Samet Doğru.”
Aykut Güngör kongrede  “Her ay başarılı üyelerimizi ödüllendireceğiz. Grafik, tasarım, fotoğraf ve yabancı dil eğitimleri gibi üyelerimize meslek içi eğitim programları düzenleyeceğiz” dedi.
Aykut Güngör ve arkadaşlarına yeni dönemde gönülden başarılar diliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.