Hava Durumu

ÇYDD 25 yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2014 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 07:48
1989 yılında kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, bu yıl 25. yaşını kutluyor.  
Derneğin Bursa Şubesi de bu kutlamalara önemli bir etkinlikle katıldı.
Müziğimizin önemli ismi Prof.Dr.Cihat Aşkın, Doç.Dr.Şenol Aydın ve Bursa Ensemble ile birlikte muhteşem bir konser verdi.
Uğur Mumcu Salonu’ndaki etkinliğini açılışında ÇYDD Bursa Şubesi Başkanı Süheyla Kaplan bir konuşma yaparak derneğin geçmişi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
Sonra Nebil Özgentürk’ün hazırladığı ÇYDD’yi anlatan belgeselden bir bölüm izledik. Duygusal anlar yaşadık ve tüm yaşantısını insanlara ve eğitime adamış o özel insanı, Prof.Dr.Türkan Saylan hocayı andık.
Ardından da bir Kardelen’i dinledik ve sonra sahneyi  Aşkın,  Aydın ve Bursa Ensemble aldı. 
Cihat Aşkın ve arkadaşları bizlere harika bir müzik ziyafeti verdi. Batı klasiklerinden, bu toprağın motiflerine kadar her telden parçanın çalındığı adeta bir ziyafetti konser. Hele ilk parça sonrası Cihat Aşkın’ın solosu bambaşkaydı.
Bu harika gece için ÇYDD’ye teşekkür ediyorum. 

Göynüklü Çöplüğü

Bursa Büyükşehir Belediyesi önemli bir iş yaparak Göynüklü-Kurşunlu arasındaki yolu islah çalışmalarına imza atmıştı.
Ama şimdi bu yol aynen Gündoğdu-Kurşunlu Yolu gibi bir inşaat atığı çöplüğüne dönüyor.
Bir zamanlar suçun başkenti olan New York’un efsanevi Belediye Başkanı Giuliani suçlarla mücadelesini anlatırken şunu söylüyor:
"Metruk bir bina düşünün. Binanın camlarından biri bile kırılsa, o camı hemen tamir ettirmezseniz, çok kısa sürede, oradan geçen herkes bir taş atıp, binanın tüm camlarını kırar. Ben ilk cam kırıldığında hemen tamir ettirdim. Bir elektrik direğinin dibine ya da bir binanın köşesine, biri, bir torba çöp bıraksın. Çöpü hemen oradan kaldırmazsanız, her geçen, çöpünü oraya bırakır ve çok kısa bir sürede dağlar gibi çöp birikir. Ben ilk konan çöp torbasını kaldırttım."
Başkan  Giuliani bu uygulamasını, bir suç psikologu olan Dr.Zimbardo’nun  ortaya koyduğu  Kırık Cam Teorisi’nden ilham alınarak geliştirmişti. Benden iletmesi.

Çağdaş Erdoğan ve Yersiz

Doğudan köyünü terk etmek zorunda kalarak Bursa’ya göçen bir ailenin çocuğu Çağdaş Erdoğan. 
Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrenci. Bu duyarlı genç, Bursa’nın Yenişehir ilçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan çocukların dramını “Yersiz” adını verdiği bir fotoğraf sergisi ile topluma duyurmak istemiş.
Onun de-yimiyle “Gökyüzünü çatı bilmiş mevsimlik çocuklar” bu sergide buluşmuş.
Nazım Hikmet Kültür Evi, Yeraltı Sanat Galerisi’nde sergiyi gezebilirsiniz.
Bu herkesin bildiği ama görmezden geldiği toplumsal sorunlarımızdan birini gündeme taşıdığı için Çağdaş Erdoğan’ı, bu duyarlılığından ötürü ve de sergisinden ötürü kutluyorum.

Torun’dan örnek  davranış

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, partisinin geçmiş dönem il başkanları ile akşam yemeğinde Hayat Lokantası’nda buluştu.
Yemeğe AK Parti’nin eski il başkanları Şevket Orhan, Hayrettin Çakmak, Mehmet Tunçak, Nagip Vardar ve Sedat Yalçın katıldı. 
Toplantıda karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunuldu.
Bu örnek davranıştan ötürü AK Parti İl Başkanı CemalettinTorun’u kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.