Hava Durumu

Cumhuriyet, seçim ve yurttaş

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2015 06:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2015 06:23
İnsanlar genel olarak sahip olduklarının ve de sahip olduğu kazanımların kıymetini bilmez. Bu daha çok gelişmekte olan veya az gelişmiş toplumlar için geçerlidir.
Gelişmiş toplumlarda ise bu bilinç daha yukarıdadır. Onlar kazanımlarını daha ileriye götürmek için uğraşırlar. Kuşkusuz bu konuda kazanımın elde edilme yöntemi de önem taşır.
Cumhuriyetimiz dün 92. yaşını kutladı. Demokrasimizde yarım yamalak yerinde saymaya devam ediyor. Ağızlarından demokrasi söylemleri düşmeyen liderlerimiz ne kendi partilerinin içinden, ne de dışarıdan gelen demokrasi ile ilgili talepleri görmemezliğe devam ediyor. Siyasi partiler ve seçim kanunu mevcut halleri ile sadece liderlerin istediği insanları taşıyor. 
Ümmet bilincini kıramamış, yurttaşlık bilincine tam anlamı ile sahip olamamış toplumumuz  yukarıda oynanan oyunun seyircisi konumundayken aktörü olduğunu sanıyor. 
Bu koşullarda bir seçime daha gidiyoruz. Pazar günü herkes yurttaş olduğunu anımsayıp, görevini yapsın ve oyunu kullansın. 

***

5.BursaFotoFest sona erdi

“Göç” temasıyla yapılan 5. BursaFotoFest sona erdi. 
BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Festival Küratörü Kamil Fırat, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Festival Danışmanı Hasan Şenyüksel, Festival Koordinatörü Murat Başlar, BUFSAD Başkanı İlhan Özer ile gönüllülerin katıldığı tören, samimi bir ortamda geçti.

***

Letonya Milli Günü, Bursa’da 

Letonya Cumhuriyeti Milli Günü’nü yani cumhuriyet bayramlarını (Latvijas Republikas proklamēšanas diena) 18 Kasım’da Bursa’da kutlayacak. 
Bu tarih Letonya’nın 1918 yılında özgürlüğüne kavuştuğu tarih. Tarih hafta sonuna gelirse,bir sonraki pazartesi kutlanıyor.
Letonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Atis Stanits ve Letonya Bursa Fahri Konsolosu Yavuz İskenderoğlu’nun ev sahipliğindeki kutlama İskender Efendi Konağı’nda saat 18:30’da yapılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.