Hava Durumu

Corelli’nin mandolini yazarı Bursa’da

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2015 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 08:56
Beş büyük oyuncu Nicolas Cage, Penelope Cruz, John Hurt ,Christian Bale ve Irene Papas 2001 yılında  " Corelli'nin Mandolini " isimli film de rol aldı.  Film 2.Dünya Savaşı sırasında bir Yunan adası olan Kefalonia’da köyün güzeli Pelagia'ya aşık olan İtalyan yüzbaşısının hikayesini anlatıyordu.
Bu film İngiliz yazar Louis de Bernières ‘nin Yüzbaşı Corelli’nin Mandolini isimli romanından uyarlanmıştı.
Yazar  Louis de Bernières bugün Bursa’da okurları ile buluşacak.
Söyleşi  bugün saat 14:00’de Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak. Söyleşinin kolaylaştırıcılığını edebiyatçı Hakan Akdoğan yapacak.
Edebiyat tutkunlarına buradan duyuruyorum. Böyle fırsatlar her zaman elimize geçmez.

Louis de Bernieres kimdir?
 
Bernieres, 8 Aralık 1954 yılında Londra'da doğdu. Manchester Üniversitesi'nde öğrenim gördü. Kolombiya'da öğretmenlik, sığır çobanlığı, bahçıvanlık ve araba tamirciliği yaptı. 1991'de yayımlanan ilk romanı The War of Don Emmanuel's Nether Parts ile Commonwealth Writers 'En İyi İlk Kitap' ödülünü, ikinci romanı Senor Vivo and the Coca Lord ile 1992'de yine Commonwealth Writers 'En iyi Kitap' ödülünü aldı.
Londra'da yaşayan Bernières, Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini kitabıyla 1995 yılında bu kez Commonwealth Writers Ödülü'nü aldı. 1993'te Granta Dergisi tarafından "En İyi 20 Genç İngiliz Romancısı" ödülüne layık görüldü.
Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini adlı romanı Avrupa'da, bir fenomen oldu. Hollywood tarafından filme alındı.
Yazarın son romanı ise ülkemizde geçiyor. Kanatsız Kuşlar (Birds Without Wings), Anadolu'da Fethiye yakınlarında Eskibahçe adlı bir sahil kasabasında yaşayan Müslüman ve Hıristiyan ailelerin, iç içe yaşamlarını, aşklarını, dramlarını, Anadolu topraklarında yaşanan savaş yıllarını konu alıyor.
Romanın çevirisi Bahar Öcal Düzgören tarafından yapıldı.
 
Bursa Kent Sempozyumu
 
Kent Suçları ve Kent Mücadelesi başlığıyla bu yıl 5’ncisi gerçekleştirilen Bursa Kent Sempozyumu, ikinci günde gerçekleştirilen 3 oturum ile sona erdi.
Bilindiği gibi Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından geleneksel hale getirilen bu sempozyumun, bu yıl beşincisi düzenlenmişti.
Dünkü son günde  Bursa’da Planlama, Mimarlık ve Peyzaj konulu oturumda konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, Kentin Suçluları ve Suç Ortakları başlıklı bir sunum yaptı.
Bu yılki sempozyumun konusunun acı ama bir o kadar da gerçek olduğunu söyleyen Şimşek, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi’nin hizmet binalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Şimşek, yapılan hizmet binalarıyla göz boyandığını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.