Hava Durumu

COHO fuarı turizmi buluşturacak

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2015 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2015 07:58
Bir kentin markalaşmasındaki önemli faktörlerden biri de fuarlardır. Bursa’nın bir marka kente dönüşmesi noktasında uğraş veren kurumlardan biri olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ülkemizde bir ilke imza atılıyor.  Türkiye’de otel, restoran, cafe ve hastane sektörüne kontrat işleri yapan güçlü tedarikçileri ilk kez Contract Hotel Expo Bursa Fuarı’nda bir araya geliyor. Bu Hotel, Restoran, Hastane ve İkram Endüstrisi İş Kontratları Fuarı, 11-14 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Fuarın Sheraton Otel’deki lansman toplantısında BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, üretimin ve ihracatın lokomotif kenti Bursa’yı fuarcılık alanında da cazibe merkezi haline getirmek istediklerini belirterek, bu kapsamda doğru projelerin ortaya konulması gerektiğini söyledi ve “Bulunduğumuz coğrafyada 2-2,5 saatlik uçuş mesafesinde 1,5 milyar insan yaşıyor. Contract Hotel Expo Bursa Fuarı ile firmalarımızı nitelikli alıcılarla buluşturarak işletmelerimizin pazar payını artırmayı hedefliyoruz. Bursa iş dünyasından yaptığımız işlere katkı koymalarını bekliyoruz” diye konuştu.    
Toplantıda konuşan TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Contract Hotel Expo Fuarı’nın sağlık, turizm ve yeme-içme sektörlerini bir araya getireceğini ifade ederek “Ülkemizin fuarcılık sektörüne yenilikleri eklemeye devam ediyoruz. Bu fuarı Bursa’ya kazandıran BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Burkay’a ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.      
Fuara ABD, Avrupa, Afrika, Balkan ve Latin ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Uzakdoğu ve Körfez ülkelerinden önemli alıcılar bekleniyor.

Lale Karabıyık Hoca

Prof.Dr.Lale Karabıyık, Uludağ Üniversitesi’nde sevilen saygın öğretim üyelerinden biriydi. Kendisi iş dünyası tarafından da yakından tanınıyordu. Lale Hoca, son seçimlerde önseçime girdiği CHP’de birinci sırada çıktı. O şimdi CHP Bursa Milletvekili. Kendisi geçtiğimiz gün , İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet töreninde öğrencilerine milletvekili ve hoca sıfatıyla diplomalarını verdi.
Daha sonra duygusal bir açıklama yaptı. Kısaca özetliyorum:
“27 yıllık akademisyenliğim hayatımın bir parçası ve yuvam olarak gördüğüm Uludağ Üniversitesi’nde geçti. Üniversite eğitimim için taşındığım Bursa’da Uludağ Üniversitesi benim ikinci evim oldu. 1994 yılında kızım dünyaya geldiğinde doktora eğitimimi yeni tamamlamıştım ve bir yandan öğrenci yetiştirirken bir yandan anneliği öğreniyordum. Öğrencilerim benim için her zaman üstün olmuştur  ve yeniden dünyaya gelsem yine öğretim üyesi ya da öğretmen olmayı isterdim.  Öğrenci yetiştirmek bana her zaman mutluluk vermiştir. ”

Yahya, Çin yolcusu

Lions Kulüpler 118 K geçmiş dönem başkanı ve Çin Fahri Konsolosu Nejat Yahya bir süredir İzmir’de çalışmalarda bulunuyor. Çin Halk Cumhuriyeti, İzmir’de Başkonsolosluk açıyor. Bunun açılış organizasyonuna Nejat Yahya destek veriyor.
Bu arada açılış için 28 Temmuz’da İzmir’de büyük bir etkinlik düzenleniyor.
Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Temmuz’da Çin’e gidiyor. Erdoğan’ın bu gezisine Nejat Yahya da Büyükelçilik kontenjanından davet edildi.
İyi yolculuklar diliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.