Hava Durumu

CHP’nin kurultayından notlar

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2016 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2016 07:40
CHP’nin 35. Olağan Kurultayı geçtiğimiz hafta sonu Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildiği kurultayda dün yapılan Parti Meclisi seçimlerinde büyük bir çekişme vardı.
60 kişilik CHP Parti Meclisi, 52 kişi seçimle gelecek. Kalan 8 kişi Bilim, Kültür ve Eğitim Platformu’ndan gelecek. 
52 kişilik seçim için dün önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı 104 kişilik liste ellerde dolaştı. Burada Orhan Sarıbal, İsmet Karaca’nın isimleri vardı. Ardından bu listenin 52 kişiye düşürüldüğü görüldü. Bu 52 kişilik liste içinde Orhan Sarıbal, İsmet Karaca’nın isimleri de yok.

 

Sadece genel başkanının önerdiği Bilim Platformu’nun 12 kişilik listesi içinde Prof.Dr.Lale Karabıyık var. Buradan 4 kişinin ismi çizilecek. Kadın kontenjanından Lale Hoca’nın şansı yüksek.
41 kişinin Bursa’dan oy kullandığı kurultayda matematiksel olarak en az 2 PM üyesi seçilmesi gerekiyor. Yine Bursa’ya haksızlık yapıldı.
Yazıyı yazdığım saatlerde sayım devam ediyordu.

Salondan görüntüler


Salonda şu pankartlar vardı:
“Özgür basın varsa, özgür toplum vardır”, “Baskı ve zulüm düzeni CHP ile bitecek”, “Savaşın değil, barışın partisiyiz”, “Türkiye bizimle özgürleşecek”, “Barışı birlikte inşa edeceğiz”, “Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz” ,  “Ey özgürlük” Bir de CHP’nin genel başkanlarının fotoğrafları.

GESİAD berabere kalınca


GESİAD 25 yıl önce kuruldu. GESİAD cumartesi günü Almira Otel’de 11.Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.
Bu genel kurulda divan başkanlığını Orhan Efe, üyelikleri de Denizhan Sezgin ve Nejat Yahya yaptı.



66 üyesi bulunan GESİAD’ın genel kuruluna 46 üye katıldı. Ramazan Kaya ve Uğur Şahin’in listeleri 23’er oy alıp, berabere kaldı. Alışık olunmayan bu durum karşısında genel kurul bir ay içinde olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.