Hava Durumu

CHP’nin ‘başkan’ adayları

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2015 06:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2015 06:53
CHP’de 29 Mart’ta Bursa’da hakimli önseçim yapılacak. Bursa’da 73 aday adayı CHP’den milletvekili olabilmek için başvurdu. Bu aday adaylarına göz gezdirdiğimizde hem tanıdık ve partiye emek vermiş çok sayıda insanı görüyoruz, hem de tanımadığımız isimlerle de karşılaşıyoruz.
Bu aday adayları içinde il başkanlığı yapmış isimler de var. Bu isimlerden CHP’de iki dönem milletvekilliği yapan Kemal Demirel, Gürhan Akdoğan ve Metin Çelik seçilmiş il başkanlığı görevini CHP’de yapan isimler. Şahin           
Gencal ise Geçici Kurul Başkanlığı’nı yaptı. Ayrıca, Şadi Özdemir de SHP’den il başkanlığı görevini yapanlardan. 
Bu isimlerin dışında Yahya Şimşek de CHP’nin eski milletvekili ve eski Parti Meclisi üyelerinden.
Evet, 29 Mart’ta CHP üyelerini kendilerini temsil edecek milletvekili aday adayları arasından 18 kişilik bir liste belirleyecekler. 
CHP’de 28 bin 200 üye oy kullanacak. Burada üyeler en az 10 en çok 18 kişinin adını belirleyecek. Bunun dışındaki listeler değerlendirilmeyecek. 
Bakalım bu listenin içine eski başkanlardan kimler girecek?

Zafer Milli, MHP’den aday

MHP’de Bursa milletvekili aday adayları içinde başvuru yapan ikinci isim de belli oldu. Selçuk Türkoğlu’ndan sonra, MAROF Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Milli, Bursa MHP milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.
MHP’den 25. Dönem Bursa Milletvekilliği için aday adaylık başvuru dosyasını MHP Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz’a teslim eden Zafer Milli, “MHP’yi tarlada çiftçi, fabrikada işçi ile buluşturacağız. ” diyor.
Bursa’nın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımayı amaçladığını ifade eden KTÜ Kimya mezunu Zafer Milli şunları söyledi:
“Ekmeğini yediğim ve canı gönülden sevdiğim Bursa’ya ve Bursalılara hizmet etmek benim için bir şeref olacaktır. Nadide bir beşeri topluluk ve doğal zenginlik kaynağı güzel Bursamızın bizler için gelecek nesillere aktaracağımız bir emanet olduğunu hiç aklımdan çıkarmayacağım. Bir sanayici olarak, Bursalı işçinin ve sanayicinin sorunlarını tespit ederek, Bursa’nın refah seviyesini yükseltmek ve işçinin, çiftçinin hak ettiği gelir seviyelerine ulaşmasını sağlamak en öncelikli hedefimdir.”
Zafer Milli’ye hayırlı olsun diyorum.

BTSO anketi sonuçları

BTSO Meclis üyelerinin anket çalışması sonuçlandı. Bu anket çalışması kapsamında ekonomi gündemine ilişkin 11 soru yöneltildi. 
“2015 yılının ilk 2 ayında işler geçen yıla göre nasıl gerçekleşti?” sorusuna Bursa iş dünyası temsilcileri, yüzde 64 ile ‘geçen yılın altında’, yüzde 33 ile ‘geçen yıl gibi’ ve yüzde 3 ile ‘geçen yılın üzerinde gerçekleşti’ cevabını verdi. 
Anket çalışmasına katılan BTSO Meclis üyelerinin yüzde 58’i, yılın ilk 2 ayında işlerinin bütçe hedeflerinin altında kaldığını belirtti. İş dünyası temsilcilerinin yüzde 29’u satış bütçesi hedefine ulaştıklarını, yüzde 13’ü ise satış hedeflerini aştıklarını kaydetti. BTSO Meclis üyeleri, 2015’in durağan bir yıl olmasını bekliyor. İşadamlarının yüzde 51’i bu yıl bütçe hedeflerinin altında kalacaklarını, yüzde 39’u satış hedeflerine ulaşacaklarını, yüzde 10’u ise satış hedeflerini aşacaklarını tahmin ediyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.