Hava Durumu

CHP'nin adayları ne dedi?

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2012 01:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2012 01:06
 CHP Bursa İl Kongresi bilindiği gibi 17 Haziran'da yapılıyor. Bu kongre için şu anda dört kişi adaylığını açıkladı...
Dün bu adayların dördü ile de konuştum. Kendilerine iki soru sordum. Bu sorular "Neden CHP il başkanlığına aday oldukları" ve kazanırlarsa "CHP'de neyi değiştirmek istedikleri" sorularıydı...

ASLANHAN VE YENİ OSMANLICILIK

Bülent Aslanhan bakın neden CHP İl Başkanı olmak istediğini hangi cümlelerle anlattı:
"Öncelikle ülkemizde çalışma hayatında ve emek dünyasında çok olumsuz gelişmeler var. Yeni Osmanlıcılık uyandırılmaya çalışılıyor. Cumhuriyetin temel değerleri ile oynanmakta. Sadece partimizi değil tüm muhalefeti kucaklayan ve onların sorunları ile yakından ilgilenen bir anlayışla yola çıktık. Bu yanlış olduğuna inandığımız gidişi değiştirmek istiyoruz. Arkadaşlarımız ve kadromuzla beraber bunları gerçekleştirebilecek güçteyiz. Bu temel gerekçeler ve ideallerle yola koyulmuş durumdayız..."

ŞİMŞEK VE BİRLEŞTİRMEK

CHP eski milletvekili ve CHP il başkan adayı Yahya Şimşek'e "Neden CHP İl Başkanı olmak istiyorsunuz?" sorduğumda şu yanıtı aldım:
"Yapılacak kongre CHP il kongresi. Ama benim adaylığım il kongresine başkan adaylığı değil. Benim talebim parti içinde birleştirmeyi ve bütünleştirmeyi sağlamak. Bunun içinde adaylar arasında bu koordinasyonu sağlayıp, adayları teke indirebilirsek, çok olumlu olacağını düşünüyorum. Bizlerin insanlardan başka gücümüz yok. Arkamızda medyamız çok. Siyasi iktidarın özellikle son zamanlardaki uygulamalarıyla ortaya çıkan Cumhuriyet ile hesaplaşmalarına çok önem veriyorum. Çünkü biz bu değerlerle büyüdük. Geçmişte de buna benzer mücadeleler oldu. Ama şimdi nerede ise bir karşı devrim süreci yaşanıyor. Burada o Cumhuriyet yürüyüşlerindeki süreci ve
heyecanı yaşamak gerekiyor. CHP'nin sokağa inmesi gerekiyor..."

ÇELİK VE BURSA'YA YAYMAK

Metin Çelik adaylığı ile ilgili şunları dile getirdi:
"Öncelikle CHP içinde 12 yıl Nilüfer ilçe başkanlığı görevinde bulunduk. Buradaki başarılı çalışmalarımız birçok yere örnek oldu. Şimdi bu başarılı çalışmaları tüm Bursa 'ya yaymak için aday olduk. Neyi değiştirmek istediğimize gelince. CHP'nin Bursa'daki yüzde 25 oranındaki oy oranını, yüzde 30-35'lere çıkarmak istiyoruz. Ayrıca Nilüfer dışında da 5-6 ilçeye CHP bayrağını dikmek istiyoruz. CHP içindeki başkalaştırmayı, ötekileştirmeyi ortadan kaldırmak istiyoruz..."

ŞENYURT VE İKTİDAR

Mustafa Şenyurt ise bu konuda şunları söyledi::
"Kılıçdaroğlu önderliğindeki yeni CHP'deki değişim hareketine güç vermek, yerelde ve genelde iktidar olmayı hedefleyerek aday oldum. Güçlü, kendi içinde barışık, uyumlu ve iktidar olmak isteyen bir örgüt yaratacağız. Sokaklarda, köylerde, yollarda, fabrikalarda toplumla kucaklaşmış, onların her sorununda yanlarında olan bir parti yaratacağız. Genel merkezimize onların politikalarına destek veren bir kadro ile yola devam edeceğiz. Gençlerin, işçilerin, işsizlerin, tarımla uğraşanların, ev kadınlarının, öğrencilerin sahipsiz olmadığını göstereceğiz. İlk seçimlerde CHP'yi iktidara getireceğiz. Bu gücü kendimizde gördüğümüzde için aday olduk ve yola çıktık..."



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.