Hava Durumu

CHP neden kaybeder, AKP neden kazanır?

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2014 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2014 08:23

Yukarıdaki başlık yazar Ateş İlyas Başsoy'un  kaleme aldığı bir kitabın adı. Bursa Reklamcılar Derneği bir süre genel kurulunu gerçekleştirmiş ve başkanlığına Martı Ajans'ın sahibi Nail Özer seçilmişti…
Şimdi Bursa Reklamcılar Derneği seçim kampanyalarına ilişkin çalışmaların profesyonel düzeyde ele alınacağı seçim iletişimi paneli düzenliyor...
Bugün BAOB ' da saat 14:00 'de başlayacak panele "CHP neden kaybeder AKP neden kazanır " kitabının yazarı Ateş İlyas Başsoy'un yansıra Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ferruh Uztuğ ile ÇGD Başkanı Yüksel Baysal katılıyor…
Bursa Reklamcılar Derneği Başkanı Nail Özer düzenledikleri bu panelin ücretsiz ve halka açık olduğunu belirterek "kent ve ülke gündemimizin bu en sıcak konusunu gerek sektör profosyonellerimiz gerekse de siyasi parti adayları ve kamuoyu ile paylaşmayı önemli buluyoruz. İlgilenen bütün hemşehrilerimizi panelimize bekliyoruz" demekte…

               *****

Sanal ortamda dikkat!

Bilindiği gibi sanal ortam getirdiği birçok kolaylığın yanında bazı noktalarda da büyük tehditler içermekte.  Bu konuda  Trend Micro Tüketici Güvenlik Hukuku Danışmanı Richard Edugno, güvenlik konusunda şu 10 noktaya dikkat çekiyor:
1.     İnternet üzerinden yaptığınız harcamalarda kullandığınız banka kartlarının şifrelerini belli periyotlarda değiştirin. Zira birçok alışveriş sitesinin veritabanı kötü niyetli kişiler tarafından ele geçiriliyor ve sizin de bilgileriniz bu veritabanlarından birinde olabilir.
2.     Eğer çevrimiçi harcamalarınızda kredi kartı kullanıyorsanız, aylık olarak fatura detaylarınızı kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
3.     Facebook üzerindeki gizlilik ayarlarını kontrol etmeyi ve paylaşımlarınızı görecek kişileri sınırlamayı unutmayın. Facebook'un asla "mahrem bir platform" olmadığını aklınızdan çıkarmayın.
4.     İnternet üzerinde kullandığınız tüm şifrelerin farklı harfler, rakamlar, noktalama işaretleri ve en az 10 karakterden meydana geldiğine emin olun. Kısa ve basit şifrelerden kaçının.
5.     Kişiye özel hazırlanmış mesajlar ya da e-postalar üzerinden gerçekleşen olta saldırılarının tuzağına düşmeyin. Özellikle tanımadığınız kişilerden aldığınız mesajlara şüpheci yaklaşın.
6.     Herhangi bir dijital ortamda kişisel verilerinizi barındıran bir mesajı paylaşmadan ya da göndermeden önce iki kere düşünün. Bu veriler yıllar sonra bile olsa kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilir.
7.     Dolandırıcılığa karşı koruma sağlamayan bir ödeme yöntemi kullanmayın. Özellikle banka havalesi ya da doğrudan banka hesabına para yatırmaya benzer yöntemleri asla tercih etmeyin. Zira bu yöntemlerde paranızı geri almak mümkün olmayacak.
8.     Telefonunuzu ya da diğer tüm taşınabilir cihazlarınızı güvenlik koduyla kilitleyin. Bir süre sonra cihazın kendiliğinden kilitlenmesini sağlayın.
9.     Çocuklarınız evden bağlantı sağlarken internet erişimlerini görüntülemekten endişe etmeyin. Bunun için birçok ebeveyn kontrol aracından yararlanabilirsiniz.
10. Anlık olarak güncellenen ve bir antivirüs çözümünden çok daha fazlasını sunan güvenlik yazılımlarını hem bilgisayarınızda hem de mobil cihazlarda mutlaka kullanın…

                   *****
 

BTB'ye beş yıldız

Bursa Ticaret Borsası (BTB), çalışma sistemiyle hizmet kalitesini akredite ederken, "5 Yıldızlı Borsa" olma ünvanını da aldı. Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde gerçekleştirilen törende Bursa Ticaret Borsası'nın Akreditasyon Belgesini TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu verdi...
Bursa Ticaret Borsası Meclis Üyeleri başta olmak üzere Yönetim Kurulu'nu ve çalışanlarını tebrik eden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı'ya başarılarının devamını diledi.
Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da "Göreve geldiğimiz ilk günden beri çok önemsediğimiz ve sıfır hatalı tetkikler neticesinde bu akreditasyon sürecini başarı ile tamamlamış olmaktan çok mutluyuz" dedi…
BTB'yi kutluyorum…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.