Hava Durumu

CHP’li vekil adayları konuğumuzdu

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2015 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2015 08:31
Haziran’ın 7’sinde yapılacak genel seçimlerde, CHP’nin yaptığı önseçim sonucunda belirlediği milletvekili adayları medyamızı ziyaret etti.
Sönmez Medya Grubu Genel Müdürü Burak Özgün, Genel Yayın Müdürü Okan Tuna, yönetici ve yazarlarımızla konuklarımızı ağırladık.
Bu sohbet sırasında CHP ikinci sıra adayı Op.Dr. Ceyhun İrgil çok önemli bir konuya dikkat çekti. 
30 Mart tarihi ile tüm köylerin varlıkları ve meraları büyükşehire geçmişti. Köyün tüm varlığı büyükşehire aktarılınca, köyde çivi çakılamaz, musluk değiştirilemez hale gelmiş. Ayrıca, köyler boşalmaya, kentler dolmaya başlamış. 
Boşalan alanlar büyük gruplara kiralanmış. Bu konuya Orhan Sarıbal,  Prof. Dr. Lale Karabıyık ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu da örneklerle destek verdi. 
Evet, gerçekten başlı başına bir yazı konusu.

Altepe’den Altın Dönemin 6.Yılı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün Merinos’ta basın mensupları ile bir araya geldi.
Recep Altepe Bursa’nın “Altın Döneminin 6. Yılı” diye sunduğu döneminin çalışmalarını bir sunum ve video gösterisi ile anlattı.
Altepe neşeli bir ortamda çalışmalarını aktardı. Altının değerini en iyi kuyumcu bilir, dolayısıyla Bursa’nın değerini de biz Bursa’da yaşayan ve Bursa’yı yönetenler biliriz diyen Altepe şöyle devam etti:
“Bursa ile ilgili konularda yetkili olmak istiyoruz. Kimseden para pul istemiyoruz. Bize yetki verilsin kaynağını biz buluruz. İşin esprisi tarihi darphaneyi restore ettik. Makineler de çalışıyor. Gerekiyorsa parayı da basarız.”
Altepe,“10 bin m2 bir alan üzerine yapılacak Osmanlı Tarihi Müzesi Bursa’yı cazibe merkezi yapacak” dedi.

UNESCO ve caz

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından bu yıl gerçekleştirilecek olan 30 Nisan Uluslarası Caz Günü programı Merinos’ta Orhan Gazi Salonu’nda saat 20:00’de gerçekleşecek.
Günün temel vurgusu “toplumsal cinsiyet eşitliği” ve  “kültürel çeşitlilik” temaları .
Bu kapsamda “Türkiye’den Kadın Sesi” başlığıyla besteci, piyanist ve şarkıcı Selen Gülün’ün hazırladığı programda; Ceyda Köybaşıoğlu, Monika Bulanda, Ece Göksu ve Elif Çağlar Muslu gibi değerli isimler olacak.
Uluslararası Caz Günü  konseri,  Bursalı müzikseverin katılımına açık ve ücretsiz.  

5. Akkılıç Ödülleri verildi

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri verildi.
Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi'nin Nilüfer Belediyesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlediği etkinliğin ödül töreni güzel geçti.
Bu yıl üç kategoride beşincisi verilen Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü’nü doktora kategorisinde Miray Gür, yüksek lisans kategorisinde Mustafa Yazıcı, akademi dışı kategoride de Murat Çubukçu ve Halit Ersöz ortak çalışmalarıyla kazandı. 
Yarışmada ayrıca Jüri Özel Ödülü ise Şemsettin Seyhan’a verildi.
Jüri Prof. Dr. Hüseyin Başkaya, Prof. Dr. Saime Yüceer, Doç. Dr. Neslihan Sam, Doç, Dr. Tülin Vural Aslan, Şafak Pala, Yener Akkılıç ve Hacı Tonak’tan oluşuyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.