Hava Durumu

CHP’den Büyük Uzlaşı

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2014 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2014 08:27

CHP bir biçimde çeşitli arayışlar içinde. Bu arayışlardan biri de geçtiğimiz cuma günü Swiss Otel’de gerçekleşti. Bu “CHP’nin Büyük Uzlaşı” toplantısıydı.
Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 70’in üzerinde sivil toplum temsilcisi, bilim insanı ve sanatçıyla buluştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın düzenlediği toplantıda iki Bursa milletvekilinin yoğun mesaisi ve katkısı vardı. Toplantının koordinasyon ve organizasyonunu Sena Kaleli üstlendi. Türkiye’deki tüm inanç topluluklarının toplantıya davet edilmesi görevi de Aykan Erdemir’e verilmişti.
Büyük Uzlaşı’ya Alevi, Caferi, Musevi, Ermeni, Protestan, Presbiteryen, Süryani Katolik ve Ortodoks kurumlarının temsilcileri de katıldı.
Aykan Erdemir bu konuda şunları söyledi:
“Büyük Uzlaşı, CHP için tarihi bir etkinlikti. Ötekileştirme ve ayrıştırma siyasetine karşı herkesi kucaklayan eşitlikçi bir anlayışın mümkün olduğunu gösterdik. Tüm vatandaşlara aynı muhabbetle yaklaşan, hiçbir kesimi ayrıştırmayan bir iktidar alternatifi sunduk. Cumhuriyeti eşit yurttaşlık ve laiklik değerleri
üzerinde inşa eden CHP’nin tarihsel geleneğine yakışan bir etkinlik düzenledik. Katılımcılardan çok olumlu geri bildirimler aldık. Büyük Uzlaşı toplantılarını kalıcı kılarak Türkiye’de yönetişim anlayışını ve katılımcı demokrasiyi kurumsallaştırmakta kararlıyız.”
Evet, CHP’nin yeni arayışları devam ediyor. CHP kitle partisi olma yolunda bazı adımlar atıyor. Ülke için hayırlı olmasını diliyorum.
Türkiye’ye katkı koyan herkesin yolu açık olsun.

 

Babalar Günü kutlu olsun

Dün Babalar Günü’ydü. Kimimiz babamızı kucaklayarak onu mutlu ettik, kimimiz de onu rahmetle anarak. Kimi telefonda, kimi evde, kimi mezarının başındaydı.
İnsanın yaşama gelişinin iki etkeni anne ve babamız. Burada tüm babalarımızın babalar günü’nü kutluyorum. Aramızdan ayrılan babalarımızı da rahmetle anıyorum.
Her ne kadar haziranın ikinci haftası mıydı, üçüncü haftası mıydı, diye birbirimize sorsak da, böyle bir gün tüm babaları mutlu ediyor.

 

Lösev’den uyarı

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın Türkiye’nin en büyük Onkoloji Kenti yapımı için başlatılan “ Bir Tuğla da Siz Koyun” kampanyası devam ediyor.
Ama bu noktada, bu insanlık görevimizi istismar eden bazı kişiler de var. Bunlar ev ev dolaşıp, sokaklarda insanları çevirip Lösev için para topladıklarını, gazete sattıklarını, dile getiriyorlar.
Bu konu ile ilgili olarak LÖSEV Bursa Koordinatörü Füsun Emecan Özcan bir açıklama yaptı:
“ LÖSEV asla sokakta para toplamaz, gazete satmaz, evleri ziyaret ederek bağış istemez. Yardımsever Bursa halkına iletiyoruz. Bağışlarınızı sadece LÖSEV ofislerine, banka şubelerine, cep telefonlarınızdan 3406 boş mesaj atarak ve yapabilirsiniz.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.