Hava Durumu

CHP’de önseçim günü

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2015 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 08:26
CHP’de bugün uzun yıllar sonra ilk kez önseçim yapılacak. Bursa CHP’ye kayıtlı 28 bin 200 üye, 77 milletvekili aday adayı arasından 18 isim belirleyecek. CHP Genel Merkezi’nin, yüksek seçim kuruluna bildirmesinin ardından Bursa’da hakim denetiminde önseçim uygulanmasına karar verilmişti. 
CHP’de en son önseçim 1999 seçimlerinde yapılmıştı. Bu seçimlerde Mustafa Şenyurt birinci olmuştu.  Ama Genel Merkez birinci sıraya Güldal Okuducu’yu koymuştu. O seçimlerde CHP barajın altında kalınca, kimse milletvekili olamamıştı.
Bursa’da yapılan tüm siyasi partiler içindeki son önseçimi de 2002 milletvekili seçimlerinde MHP yapmıştı. Bu önseçimde de  MHP’li Burhan Orhan ilk sırada çıkmıştı.
CHP’nin Bursa’da tam 16 yıl sonra  7 Haziran seçimlerindeki aday listesini ön seçimle belirleyeceğini açıklaması, CHP’ye büyük bir hareket getirdi.  
Bugün 28 bin 200 CHP üyesi aday adaylarını belirlemek için sandık başına gidecek.
Seviyeli bir önseçim diliyorum. 
Aday adaylarına başarılar diyorum.

Bakan Işık’tan TSE ziyareti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Standartları Bursa İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti.
TSE İl Koordinatörlüğü personeliyle düzenlendiği sohbet toplantısında Bakan Fikri Işık, “TSE önemli bir kuruluşumuz. Personelimiz de önemli görevler yapıyor. Yüzünüz sürekli gülsün. Sanayici ve işadamlarına seri hizmet verin” diye konuştu.
Toplantıya katılım sağlayan BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, TSE Bursa İl Koordinatörlüğü’nün önemli projeler uyguladığına dikkat çekti.
Toplantıda ayrıca, TSE İl Koordinatörü Mustafa Karaman, Bakan Fikri Işık’a ve heyettekilere brifing vererek, TSE İl Koordinatörlüğü’nün faaliyetlerini anlattı. Mustafa Karaman, 24 saat esasına göre çalışmaların yürütüldüğü TSE İl Koordinatörlüğü’nde işletmelerin her türlü taleplerinin çok hızlı bir şekilde karşılandığını vurguladı.

Dünya Otizm Günü

Otizm, yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluktur.
31 Mart Salı günü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katılımı ile Nilüfer’de  Otizm Destek Merkezi açılıyor.
Ayrıca bilindiği gibi 2 Nisan Dünya Otizm Günü olarak kutlanmakta. O tarihte saat 11:00’de Setbaşı Mahfel önünden Atatük Anıtı’na yürüyüş, çelenk sunma, saygı duruşu ve basın açıklaması ile toplumsal bilinci artırmak amacıyla otizmli çocuklarımızın ve ailelerinin yanında tüm Bursa halkının da katılacağı bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.