Hava Durumu

CHP 5. Çalışma Toplantısı

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2014 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2014 07:25
Cumhuriyet Halk Partisi’nin  24. Dönem, 5. Çalışma Grubu Toplantısı Antalya Belek’te dün akşam başladı.
Dün CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ile bu toplantıyı konuştum .Kendisi Antalya yolundaydı.
Dün akşam Antalya Belek’teki  Sirene Otel’de yapılan akşam yemeği ile  toplantı başladı. Toplantının resmi açılışı bu sabah CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı konuşma ile başlayacak. Ardından Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, grup faaliyetleri   konusunda, Selin Sayek Böke Ekonomik konularda konuşacak.
Pazar günü seçmen davranışları konusunu Prof.Dr.Sencer Ayata anlatacak. Ardından milletvekillerinin görüşlerini aktaracakları 3 saatlik bölüm olacak.
Murat Özçelik dış politik gelişmeleri aktardıktan sonra, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu son kapanış konuşmasını yapacak.
Bu toplantıya sadece milletvekilleri, genel başkan ve yardımcıları katılıyor.

Ekrem Azman’ın ardından

Ekrem Azman,  1934 İnegöl doğumlu bir büyüğümüzdü. Tiyatroya ve sanata gönül vermiş bir işadamıydı. 14 yaşında babasını yitirdiği için eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldı ve babasının işi olan ayakkabıcılık mesleğine başladı. 1940’lı yıllarda Halkevlerinin getirdiği entelektüel ortamda, İnegöl’de bir araya gelen bir grup “okur-yazar” gence katıldı.
Resme duyduğu yakın ilgi dolayısıyla Bursa’da bir dokuma fabrikasında desinatör olarak iş buldu. Daha sonra  Eka Desen adlı atölyesini kurdu. Başarılı üretimiyle adını yurtiçinde ve dışında duyurdu, tekstil desinatörlüğü konusunda Türkiye’nin önde gelen kişileri arasında yerini aldı.
Bursa Halkevi Oda Tiyatrosu’nun kurulmasında ve uzun yıllar etkinliğini sürdürmesinde öncü görevler aldı. Alpay İzer, Gökhan Mete, Güzin Evren (Çorağan), Halil Ergün, Engin Özpınar, Ömer Tuncer, Abdullah Şahin, Saygı Yağmurdereli, Nevzat Şenol, Hatice Basara (Özcan), Mustafa Özcan, Celal Cumurcul, Metin Kızanlıklı, Faik Elitutar, Aysel Güse (Alpaslan), Kutay Yalınalp gibi gençlerin tiyatro yapmalarına olanak sağlayanlar arasında yer aldı.
Bursa Halkevi içinde oluşturulan, ancak baskılar dolayısıyla ancak bir yıl devam edebilen Sinema Derneği’nin yöneticileri arasında yer aldı. 
Sahibi olduğu Ekateks firmasını kurdu.
Evet, bu değerli sanat ve kültür insanı Ekrem Azman, 28 Ekim’de aramızdan ayrıldı. Azman Ailesi’ne ve Bursa sanat-kültür dünyasına başsağlığı diliyorum.

Verimli Aydınlatma Sempozyumu

Ülkemizin en büyük ithalata bilindiği gibi enerji alanında oluşmakta. İthalatımızın yaklaşık yüzde 65’ni enerjiye harcıyoruz.
Bu noktada enerji tasarrufu ve de enerjinin verimliliği önem taşımakta.
İşte bu konuya dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak isteyen BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu tarafından Çarşamba günü Almira Otel Büyük Salon’da “Verimli Aydınlatma Sempozyumu ve 1. Enerji Yönetimi Ödülleri Töreni” düzenleniyor.
BUSİAD Başkanı Günal Baylan “Verimlilik, kalite ve maliyet boyutlarıyla öne çıkan aydınlatma alanındaki yeni teknolojilerin geliştiği Türkiye’de, bu konuda yapılacak bilgilendirme çalışmalarının, maliyet ve masraflar üzerinde olumlu etki sağlayacağına inanmaktayız.” diyor.
Aydınlatma konusunda sektörün ihtiyaçlarıyla uyumlu Ar-Ge, inovasyon, fırsat ve beklentilerin metodik bir yaklaşımla sunulacağı, sempozyuma ve ödül törenine önemli katılım beklenmekte.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.