Hava Durumu

Çevreye duyarlı sanayi ve Karaloğlu

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2016 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 07:27
Ülkemizde kurulmuş olan ilk organize sanayi bölgesi Bursa Organzie Sanayi Bölgesi’ndeki sanayici ve işadamları  2011 yılında bir araya gelerek BOSİAD (Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği)’ı kurdular.
2015 yılı başında İlker Oral ve arkadaşlarının BOSİAD yönetimine gelmesiyle yeni projeler hayata geçmeye başladı.
Bunların ilki “Çevreci üretim, temiz gelecek” sloganıyla düzenlediği “Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması”ydı.   Bu yarışma 3 ayrı kategoride yapılıyordu. 
Bu yarışmanın ödülleri haziranın başında düzenlenen bir törenle verildi. Bu törende yaptığı konuşmada  çevre konusuna dikkat çeken Bursa Valisi Münir Karaloğlu konuşmasını şöyle bitirmişti:
“İnşallah bu organizasyon tüm sanayi bölgelerine örnek olur. Fakat bu yarışmayı gelecek yıldan sonra Bursa’daki tüm sanayi bölgelerini kapsayacak biçimde genel bir çevre ödülüne dönüştürmek lazım.”
İlker Oral da o gece “Sayın Valimiz Karaloğlu’nun önerisini değerlendireceğiz” dedi ve öyle de oldu.

Vali’nin önerisi hayata geçti


BOSİAD’ın, geçen yıl BOSB sınırları içindeki “Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması”, bu yıl Vali Münir Karaloğlu’nun önerisiyle Bursa’daki tüm OSB’lere açıldı.
Tüm Bursa’yı kapsayan ödül Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler, Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler ve  İzin-Lisans Muafiyeti Olan Tesisler kategorilerinde veriliyor.

İlker Oral ne diyor?


Cumartesi günü BOSİAD Başkanı İlker Oral ile birlikteydi Kendisi bu projeyi çok önemsiyor.
Bakın  İlker Oral ne diyor:
“Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin karşı karşıya kaldığı en önemli sorun çevredir.  Bu nedenle, çevre kalitesinin korunmasında firmalara önemli görevler düşüyor. Bugünü değil geleceği düşünerek hareket etmeliyiz. Amacımız bu yarışma ile kentimizde firmalar bazında farkındalık ve motivasyon yaratmak.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.