Hava Durumu

Çeviköz BUSİAD’daydı

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2016 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 08:15
Ünal Çeviköz, yıllarını Dışişleri’ne adamış emekli bir büyükelçimiz. Kendisi salı akşamı BUSİAD’ın konuğu oldu. Çeviköz, “Türkiye’nin Dış Politikası ve Ortadoğu’ya Bakış” başlıklı bir konferans verdi.
Ünal Çeviköz son olarak Bursa’ya 2009 yılında Bursa’da oynanan Türkiye-Ermenistan maçı için gelmiş. Anımsanacağı gibi o maça iki ülkenin Cumhurbaşkanları Abdullah Gül ve Serj Sarkisyan da katılmıştı. Çeviköz o görevle son olarak Bursa’ya gelmiş. Kendisi 2006 yılında Irak’ta suikasta uğramış ve yaralanmadan kurtulmuştu.
BUSİAD’daki konferansın açılış konuşmasını BUSİAD Başkanı Günal Baylan yaptı. Baylan kısa bir ekonomik değerlendirme yaptı.
Daha sonra kürsüye Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz geldi. Çeviköz, 1923 yılından bu yana Dışişleri stratejimiz hakkında bilgiler verdi ve bu süreci dönemlere ayırarak anlattı.
Sonrasında Türkiye’nin 2009 yılında değişmeye başlayan bakışı ve Ortadoğu’daki durumu özetledi. 
Konferans sonunda Baylan, Çeviköz’e bir plaket takdim etti.

UÜ’ye sinirbilim laboratuvarı

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, düşünme, muhakeme, algı, öğrenme ve öğretim alanlarında yapılacak bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere Sinirbilim Laboratuvarı kuruldu. 
Laboratuvar Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Kılınç’ın yürütücülüğündeki bir proje için oluşturuldu.

Işığıçok ve Karaman Trabzon’daydı

Kalite Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ve TSE Başaraştır-macısı, Kalite Birliği Başkanvekili Mustafa Karaman, KTÜ öğrencilerine "3. göz istatistik ve kendini arayan kaliteli insan" başlıklı bir konferans verdiler.

Konferansta  Kalite ve TSE hakkında bilgiler paylaşıldı.
Sunumu izleyen KTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Sancak; "Bugüne kadar Trabzon da böyle bir sunum yapılmamıştı" diyerek ‘Kalite Birliği’ ne teşekkür etti.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.