Hava Durumu

ÇEK’ten ‘Çağdaş Çizgiler’

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2016 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 07:40
Toplum olarak hep rakamsal verilere endeksli olduk. Dilimizden düşmeyen bir büyük kavramı var. Mutlaka bir ilki ve bir büyüğü biz yapmışızdır.
Eğitim kurumlarımızın çoğu öğrencilerini sanki at yarışlarına hazırlanan atlar gibi hazırlamakta. Her şey Gardner ile birlikte ortaya konulan 8 ayrı çoklu zekaya endekslenmek yerine sadece tek bir zekaya endekslenmiş.
Bir birey olmak için yola çıkan çocuklarımızı sadece bir kanatlarını kullanan kuşlar gibi yetiştiriyoruz. Bu arada çok az sayıdaki eğitim kurumumuz laf olsun diye değil, olması gerektiğine inandığı için çocuk gelişiminin vazgeçilmez ayaklarından biri olan sanat, kültür ve spor alanlarında da öğrencilerini yetiştirmeye çalışmakta.
Bu kurumlardan biri de Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin 3 Mart Azizoğlu ilk ve ortaokulu. Burada Ahmet Aykanat yönetiminde karikatür dersleri devam ediyor. Bu derslerin dışında okul 2 yıldır çalışmalarda ortaya çıkan çizgileri         kitaplaştırdı.
Bu yıl da 3 Mart’tan Çağdaş Çizgiler kitabı yayınlandı.

Büyükşehir deniz temizliğinde

Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz yüzeyindeki atıkların deniz süpürgesi tekneleri ile toplanması faaliyetlerine başlandı.
Gerek karadan gerekse tekneler ve ticari gemiler gibi deniz araçlarından atılan veya dere-lerle taşınan atıklar nedeniyle deniz yüzeyinde oluşan yoğun katı atık kirliliğiyle mücadele sürüyor. 

23 Nisan ve Çocuk

Nilüfer 5. Tiyatro Festivali kapsamında “23 Nisan ve Çocuk” başlığıyla çocuk oyunları başladı. İlk oyun olan Nasreddin Hoca minik izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. 
Festival çerçevesinde 20-24 Nisan     tarihleri arasında çocuk oyunları minik izleyici-lerle buluşacak. 
Nasreddin Hoca oyunu Semaver Kumpanya tarafından sahnelendi.  Işıl Kasapoğlu’ nun yazıp yönettiği oyun miniklerin büyük ilgisini çekti.
Ayrıca  Karina Cheres’in oluşturduğu kuklalar da beğenildi.
 ve sahne tasarımıyla büyük beğeni toplayan oyun Nasreddin Hoca’nın pratik zekası ve esprili anlayışını gözler önüne seriyor. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.