Hava Durumu

ÇEK 18 yaşına bastı

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2012 09:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2012 09:11

Çarşamba günü ÇEK 17. yaşını doldurdu ve 18 yaşına bastı. Bugün 1600 üyesi ve yetiştirdiği binlerce öğrencisiyle bir bakışla ÇEK ergenliğe adım attı…
Çağdaş Eğitim Kooperatifi bu süre zarfında 1998 yılında 330 öğrenci kapasiteli Görükle Yükseköğrenim Karma Öğrenci Yurdu’nu, 2001 yılında Bursa Valiliği ile imzalanan protokol ile 59 öğrencinin tam burslu olarak barındığı Mustafa Dörtçelik Ortaöğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nu, 2003 yılında 160 öğrenci kapasiteli Özel Beşevler Anaokulu’nu, 2005’te Görükle Kültür Merkezi’ni ve en son 2010 yılında 816 öğrenciye eğitim verebilen Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu’nu Bursa’ya kazandırdı…
ÇEK bünyesindeki farklı siyasal görüşleri benimseyen üyelerin ortak paydası bilimsel temellere dayalı eğitim kurumları yaratarak Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu’nun da içinde bulunduğu UÜ ÇEK Eğitim Yerleşkesi’nin bir an önce tamamlanarak anaokulundan üniversiteye eğitim veriyor duruma getirmek…
ÇEK bu yapıyı 17 yıllık süreç içinde üyeleri ve özellikle Bursalı eğitime gönül vermiş yardımseverlerin destekleriyle gerçekleştirdi. ÇEK’in yeni yaşını kutluyor, eğitime gönül verene ve katkı koyan herkese saygıyla diyorum…

 

MADSİAD’ın iftarı

Maden-Mermer Üretici Sanayicileri ve İşadamları Derneği, MADSİAD’ın iftarı Çelik Palas’ta gerçekleşti. İftara AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar, Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er,Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergün Efendioğlu ve MADSİAD üyeleri katıldılar…
İftarda bir konuşma yapan MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu, yasalara uygun ve çevre ile barışık, doğa dostu madenciliğin günümüzde ön plana çıktığını belirterek  şunları söyledi:
“Ülkemizin 2023 yılı maden ihracat hedefi 15 milyar dolar ve bunun 7 milyar doları mermer ihracatı olarak hedeflenmektedir. Yani on yıl sonra da madenciliğimizin yarı gücü mermer olacak. MTA’nın son olarak yayınladığı bir rapora göre petrole 100 yıl ödeyeceğimiz parayı mermerlerimizden karşılayabiliyoruz. Tabii Türkiye mermerde bu kadar güçlenince sıkıntılar da artmaya başlıyor. Biz madenciler bu sıkıntıları yenmemiz için çevreye uyumlu, sürdürülebilir madencilik konusunda çok duyarlı, azimli ve kararlı olmalıyız. Maden kanunundaki yasa ve yönetmeliklere harfiyen uymalı çevre için daha fazla bütçe ayırmalıyız. Üniversitelerle olan çalışmalarımızı artırarak sürdürmek sektörümüze çok büyük katkılar sağlayacaktır. Sürdürülebilir çevreye uyumlu madencilikte tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yapmak ipek şehri yeşil Bursa’da madencilik yapan bizlerin görev ve sorumluluğudur…”

 

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.