Hava Durumu

Cavit Çağlar’ın acı günü

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2015 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2015 07:38
Devlet eski Bakanı, Bursaspor Kulübü’nün eski Başkanı ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar cuma günü annesi Hacı Hacer Çağlar’ı kaybetmişti.
Cumartesi günü Emirsultan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Hacı Hacer Çağlar, Emirsultan Mezarlığı’na defnedildi.
Cenaze namazını Kocatepe Camii Başimamı İsmail Coşar kıldırdı. İsmail Coşar aynı zamanda Bursalı’dır.
Hacı Hacer Çağlar aynı zamanda Şenol Şankaya’nın halası ve Kadri Şankaya’nın da kardeşiydi.
Cavit Çağlar’ın taziyeleri kabul ettiği cenaze töreni çok kalabalıktı. Bursa iş ve siyaset dünyasının dışında ulusal düzeyde çok sayıda katılım oldu. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın,  Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Teknik Direktör Şenol Güneş,  AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su, Hüseyin Şahin, Hakan Çavuşoğlu, Bedrettin Yıldırım, CHP Bursa milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli, Aykan Erdemir, İlhan Demiröz, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, eski bakanlar Yaşar Topçu, Lütfullah Kayalar, Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, oğlu Emir Sarıgül,  BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Başta Cavit Çağlar olmak üzere; Çağlar ve Şankaya ailelerine başsağlığı diliyorum.

Lodos bizi vurunca!

İnsanoğlu , insanlık tarihi boyunca dünyanın en saçma saplantısına katılarak doğaya hükmetmeye, doğayı kendine göre düzenlemeye çalıştı. Bilim sadece doğaya uyum sağlayanların türlerini devam ettirebileceğini söylese de, insanoğlu bildiğini yaptı.
Biz tropikal bir iklimde yaşamıyoruz. Her ne kadar iklimsel sapmalar had düzeydeyse de ılıman bir kuşaktayız.
Buna rağmen Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz’i vuran lodos yaşamı felç ederken, yaşam da alıyor. 
Lodos, güneybatıdan esen rüzgarlara verilen addır. Ülkemizde, gezici siklonların içeriye daha çok sokulduğu kış mevsiminde çok görülür ve siklonların sıcak cephesinin geçişini izler. Sıcaklıkların yükselmesine neden olur. En sık genelde aralık ayında görülür.
Lodos, yoğun olarak Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz’de eser.
Lodosun, beraberinde taşıdığı mineraller ve toz sebebiyle insanlar ü-zerinde başağrısı, halsizlik, nefes darlığı ve göz kanlanması gibi bir dizi etkiye yol açtığına inanılır.
Evet, lodos Bursa’yı öyle bir vurdu ki, verdiği maddi zararların dışında bir de can aldı. Elektrik telleri koptu, saatlerdir birçok ev elektriksiz kaldı. Metrolarımız çalışmadı. Trafik alt üst oldu. Birçok ağaç kökünden sökülüp, yolları kapattı. İstanbul’da tüm uçak seferleri ve deniz yolu seferleri iptal edildi.
Lodos yarın da devam edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.