Hava Durumu

Çağdaş Eğitim Kooperatifi lise yapıyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2015 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2015 08:30
Cağdaş Eğitim Kooperatifi bu yıl 20. yılını kutlamaya hazırlanıyor.
     Bundan 20 yıl önce çağdaş, laik ve Atatürkçü bir eğitim ortak paydasına gönül vermiş 22 aydının kurduğu Türkiye’nin ilk eğitim kooperatifi 20. yaşını kutlayacak.
Bu yıllık süreçte bir ÇEK Görükle Yüksek Öğretim Karma Öğrenci Yurdu, Beşevler ÇEK Anaokulu, ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlk ve Ortaokulu ile Güler - Osman Köseoğlu Orta Öğretim Kız Öğrenci yurdunu hayata geçiren ÇEK, yeni bir hamle hazırlıkları içinde. 
Tüm üyelerinin tüzüğü gereği kar payı almadığı ve bin 700’ü aşan üyesinin adeta imecesi ile büyüyen ÇEK şimdi Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Anadolu – Fen Lisesi’nin temelini kuruluş yıldönümü olan 25 Temmuz’da atacak.

Hafriyat çalışmasını Emanet Komisyonu Başkanı Mümin Ceyhan, mimarlar Selim Lümalı ve Melis Ermutlu ile birlikte yerinde inceleyen ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arabacı, “Anaokulundan Üniversiteye” hedefinde, bir projeyi daha yaşama geçirmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi.
 ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arabacı,  Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne ait anaokulu, ilkokul, ortaokul, yükseköğrenim karma öğrenci yurdu, ortaöğretim kız öğrenci yurdu ile kültür merkezinin Bursalıların katkılarıyla yapıldığını anımsatarak şunları söyledi:
 “İmece geleneğinden yola çıkarak Bursa’ya aydınlanma yuvalarını kazandırdık. Şimdi sırada lisemiz var. Lisemizin 15 milyon liraya mal olmasını bekliyoruz. İnşaat aşamasında demir ve çimentoya ihtiyaç duyuyoruz. 
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ayni ve nakdi bağışlar ve gönüllü desteklerle liseyi belirlenen sürede bitirmeyi hedefliyoruz.” 

ÇEK 3 Mart Fen Anadolu  Lisesi

Lisede 7 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulu toplam 34 derslik çok amaçlı salon ve laboratuvarlar bulunuyor. 
Zenginleştirilmiş programlarla özel ve üstün yetenekli öğrencilerin eğitim ve öğretimine olanak da sağlanacak. 
Hedef liseyi 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hizmete açmak. Lisede yurt genelinde başarılı ancak, maddi durumu elverişsiz öğrenciler de yararlanabilecek. ÇEK’i kutluyorum.

Mudanya Turizm Master Planı

Mudanya Turizm Master Planı hazırlanıyor. Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen bu konuda çalışmalara başlandığını dile getiriyor.
Esen, geçtiğimiz pazar günü yapılan toplantıda Bursa Orhangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr Hüseyin Kanıbir, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ nden Doç. Dr. Mehmet Kaşlı ve ekibinin katılımıyla Master Plan için ilk adımın atıldığını, belirtti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.