Hava Durumu

Buzlar Çözülmeden

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2013 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2013 08:19

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sanat sezonuna Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Buzlar Çözülmeden” adlı yeni oyunuyla merhaba dedi…
Cevat Fehmi Başkut’un Türk Tiyatrosu klasikleri arasında yer alan oyunu “Buzlar Çözülmeden”in yönetmenliğini Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek yapıyor…
Kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni kaymakamın hikâyesini anlatan oyunun ilk gösterimine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Muhsin Özlükurt, Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Nur Çakır, sanatçıları çiçek vererek tebrik etti...
“Buzlar Çözülmeden”i, yazıldığı yıl olan 1965’de Bursa Oda Tiyatrosu’nda sahneleyen usta sanatçılardan Kutay Yalınalp, Nihat Kahveci ve Binay Yücel de oyunu izleyenler arasındaydı…
Dekorunu Akın Tezer Tunalı, kostümlerini Bengisu Mukiyen, müziklerini Murat Gedikli ve ışık tasarımını da Cafer Yiğiter’in hazırladığı oyunda, Ertan Akman, Günay Güney, Altuğ Görgü, Murat Liman, Eren Topçak, Ebru Ergüç, Uğur Serener, Kazım Güçlü, Müge Açıkdüşünenler, Bülent Uçar, Burhan Narınç, Nihat Çetinkaya, Mehmet Ali Açıl, Emrah Burak Gürbüz, Serdar Soyer, Musa Can Pekcan, Metehan Kaya, Kemal Aydemir, Mustafa Acar, Sinem Akar, Sidal Damar, Seçil Girgin, Gürkan Sargın ve Uğur Çakmak rol alıyor…
Bu güzel oyunu bize sergileyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarını kutluyorum…

Philips ve ışığın geleceği

Çelik Palas Otel’de dün Philips Türkiye CEO’su Göktuğ Gür ve Philips Aydınlatma Türkiye Pazarlama Direktörü Hakan Payzun’un konuğu olduk. Dünyada LED teknolojinin öncüsü olan bu firma dünyanın önde gelen trend araştırmaları ve gelecek senaryoları şirketi PSFK labs’in hazırladığı “Işığın Geleceği” raporunu da bizlere anlattı…
“Işığın Geleceği” raporu çeşitli söyleşilerin dışında  50’yi aşkın vaka çalışması/case study  içeriyor. Aydınlatmanın deneyim yaşatma, hikâye anlatma, bilgi aktarma ve iyi yaşamı teşvik etme amacıyla nasıl kullanılabileceğini gösteren dört ana temada 12 trendin özetini sunan rapor ayrıca ışığın insanların yaşamını olumlu yönde nasıl etkilediğini de ortaya koyuyor…
Philips Türkiye CEO’su Göktuğ Gür, “Philips olarak, 90’lı yıllardan bu yana; dünya genelinde mimari yapı aydınlatması ve şehir güzelleştirme çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda yüzlerce projeye imza attık. Paris’teki Eyfel Kulesi’nden, Londra’daki Big Ben’e; Atina’daki Akropolis’ten Berlin’deki Reichstag’a ve İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü’nden; Erzincan Tren Garı’na, Selimiye Camii’nden, Amasya Valilik Binası’na kadar şehirlerin sembolü haline gelmiş pek çok önemli yapı Philips tarafından aydınlatıldı. Türkiye’de şehir aydınlatma çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz. “ dedi…
Bilindiği gibi bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Tasarım Elektrik ile birlikte Bursa’da “Emir Sultan Cami, Ulu Cami, Bursa Saat Kulesi, Balibey Han, Acemler Üst Geçidi, Emir Sultan Alt Geçidi” gibi projelere imza attılar.  Son olarak Bursa Enerji Müzesi, Telekom Genel  Müdürlüğü, Gemlik Köprüsü, Whiteside Ofis Binası, Yıldırım Cami, Güllük Üst Geçidi, Beşevler Rekreasyon Alanı ve  Mimar Sinan Parkı’nı da LED teknolojisi aydınlattılar…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.