Hava Durumu

Büyükşehir’den çevreci girişim

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2016 06:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 06:54
Fosil yakıtlar adını verdiğimiz petrol, kömür ve doğalgaz bilindiği gibi beraberinde CO2 salınımından kaynaklanan sera etkisini getirmekte ve küresel ısınma başlamaktadır.
Uzmanlar 100 yıl içinde kuzey kutbundaki buzların erimesi nedeniyle tüm dünya denizlerinde 15 metrelik yükselme beklemekte. Ayrıca bu rakamın 300 yıl içinde 75 metreye kadar çıkması da beklenmektedir.
Yıllar önce Kyoto iklim sözleşmesi gündeme gelmiş ve birçok ülke buna imza atmıştı. Ülkemiz bunu daha yeni imzaladı. 
Tüm dünyada gelişmiş kafalar yenilenebilir enerji kaynakları olan su, güneş ve rüzgar enerjisine yönelmenin önemine dikkat çekmekte.
Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ’ye ait Görükle G46 deposunun üzerine yerleştirdiği 960 panelle güneşten 250 KW’lık elektrik üretimine başladı.
Başkan Recep Altepe, Güneş Enerjisi Santralı (GES), Rüzgar Elektrik Santralı (RES) ve Hidroelektrik Santralı (HES) gibi yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlara yoğun bir şekilde devam edeceklerini söylüyor. 

Lizbon’da Bursa anlatıldı


BEBKA’dan Jülide Alan ve Elif Boz Ulutaş, OECD’nin düzenlediği Dirençli Şehirler Ağı Zirvesi’nin Lizbon toplantısında Bursa ‘yı anlattı. 
Burada seçilen 10  şehir arasında Bursa ve Antalya dışında BeloHorizonte (Brezilya), Cardiff (Birleşik Krallık), Kobe  ve Kyoto (Japonya), Lizbon (Portekiz),Oslo (Norveç) ve Tampere (Finlandiya) vardı.

BTSO ve baz istasyonları


BTSO baz istasyonlarının radyasyon yayımları konusunda Nilüfer Belediyesi ile ortak çalışma yapacak.
BTSO 51. Komite Başkanı Mehmet Çetinkaya, üyeler Mustafa Bakır ve Gültekin Delen ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti.
Çetinkaya, Bursa genelinde baz istasyonların yaydığı radyasyon ölçümleriyle ilgili çalışma başlatacaklarını söyledi ve destek istedi.
Nilüfer bu konuda örnek çalışmalar yapıyor.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.