Hava Durumu

Büyükataman: “Etnik fitnecilere dikkat”

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2015 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2015 08:37
MHP Genel Sekreteri ve MHP Bursa Milletvekili dün bir açıklama yaptı. İsmet Büyükataman açıklamasında, Türk milletini etnik temelde ayrıştırmak, 36 etnik gruba bölerek çatıştırmak ve parçalı bir millet ve devlet yapısı oluşturarak bölünmenin ve yok olmanın yo-lunu açmak amacını güden ihanet odaklarının değirmenine su taşıyanlar maalesef artmıştır, di-yerek şöyle devam etti: 
“Bu gruplara bazı köşe yazarları da katılmıştır. Herkes bilsin ki; bozguncuları, etnik fitnecileri ve mezhep geriliminden fayda umanları sevindirmeyeceğiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, bizim için “Herkes, eşittir Türkiye”dir. Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi; ‘Ülkemizin ne bir çakıl taşından, ne bir mensubundan vazgeçeriz.’ Ortak paydamız; vatan, millet ve bayrak sevgisidir. Ortak değerimiz; ‘Ne mutlu Türküm diyene’dir. Ortak noktamız; çağın ruhuna, asırların vicdanına, geleceğin ufkuna Türkçe seslenebilmektir.”

BTÜ Kestel kampusu

Bundan kısa bir süre önce Bursa Teknik Üniversitesi’nin rektörü değişti. Yeni rektör Prof. Dr. Arif Karademir’e “hayırlı olsun” ziyaretleri devam ediyor.
Bu kapsamda Kestel Kaymakamı Ziya Polat ve Belediye Başkanı Yener Acar, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i ziyaret etti.
Bu hem bir kutlama ziyareti, hem de Kestel’deki kampus ile ilgili bilgi alışverişini içeren bir ziyaretti.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Öğrencisi, öğretim üyesi ve çalışanı ile birlikte Kestel’de yaşayan bir üniversite istiyoruz. BTÜ, kuruluşunun 4’ncü yılında olmasına rağmen, birçok projeye imza atmış ve çok önemli çalışmaları hayata geçirmiş bir üniversitedir. Bizden önceki yönetim yola sıfırdan başlamış olmasına rağmen BTÜ’yü önemli bir yere getirmiştir. Biz de bu bayrağı kendilerinden teslim alarak, daha ileriye taşımak niyetindeyiz. Bu bağlamda en büyük önceliğimiz Kestel’deki kampusumuzun tamamlanmasıdır.” 

Kızıldeniz’deki canlı Atatürk

Konak Kültürevi’nde sualtı fotoğraf sergisi vardı. Mavi Yıldız Doğa ve Sualtı Sporları Merkezi’nin  Nilüfer Belediyesi desteğiyle açtığı sergi, kışın bu buzlu günlerinde bizleri sualtının güzelliklerine götürüyor.
Mavi Yıldız Doğa ve Sualtı Sporları Merkezi dalgıçları tarafından çekilen sualtındaki canlı ve nesnelere ait fotoğrafların bulunduğu sergide, Cumhuriyetin 90. yılında Nilüfer Belediyesi organizasyonu ile 5 bin 990 kişiyle canlı olarak yapılan  Atatürk posterinin Kızıl-deniz derinliklerindeki fotoğrafı  büyük ilgi gördü.
Sergide Merkez Eğitmeni Yusuf Kayaoğlu sergi hakkında katılımcılara ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu’na bilgi verdi. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.