Hava Durumu

BUTEKOM Akademi kuruluyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2014 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2014 07:50

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, tarafından yürütülen ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı‘nın desteklediği “BUTEKOM Akademi” projesi,  hayata geçiyor.
Bu proje ile tekstil ve konfeksiyon sektörünün özel eğitim ve AR-GE merkezi olmaya hazırlanıyor.
Proje Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile BUTEKOM Müdürü ve Proje Koordinatörü Şengül Teke’nin katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında, BUTEKOM’ un adım adım sektörün AR-GE merkezi olma amacına ulaşmakta olduğu ifade edildi.
BUTEKOM tarafından hazırlanan ‘Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Ortak Kuruluş: BUTEKOM’ projesinde 3 firmanın yer aldığını belirten Prof. Dr. Ulcay, “BUTEKOM Akademi projesinde 10 firma ile çalışılarak, projeler en baştan itibaren firmalar ile birlikte hazırlanacak” şeklinde konuştu.
Rekabet ettiğimiz dünyada en pahalı şey know how. Buna ulaşabilmek için şirketler dünyaları ödüyor. Bu noktada kullanılabilecek bilgi üretmek önem taşımakta. Burada da Ar Ge’nin önemi ortaya çıkıyor.

Barodan Filistin tepkisi

Dünyamız kan gölü gibi. Özellikle İslam dünyasının ağırlıkta olduğu coğrafya hergün kan ağlamakta.
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Filistin’de yaşanan dram için bir basın açıklaması yaptı.
Demiröz açıklamasında özetle şöyle dedi:
“Filistin’de insanlık suçu işleniyor. Çocuklarla ve savunmasız insanlarla birlikte insanlığımız da ölüyor.
Oysa yaşam hakkı önceliklidir. Bu çağda uluslararası toplumun bu vahşeti seyrediyor olması ise utanç vericidir.Ne var ki, İsrail’in orantısız bir güçle ve vahşice saldırıyor olmasını kınamak yetmez. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bu kolaycı, etkisiz tavrından derhal vazgeçmeli, hiç vakit geçirmeden İsrail’e ekonomik, siyasal ve benzeri tüm yaptırımların uygulanması için harekete geçmelidir.”

Kuruyoruz, beyler!

Global ısınma yıllardır kapımızı çalıyor. Açmak istemiyoruz. Ama kapıyı açmamıza gerek yok. Gerek hava kirliliği, gerek iklim değişikliği, gerek temiz su kaynaklarının durumu feci.
Ajans Press yaptığı çalışmada son 6 ayda 17 bine yakın kuraklık haberi ile konunun tavan seviyeye ulaştığına dikkat çekti.
Bu haberlerin 12 bininin yerel mecralarda yer aldığı tespit edilirken, 3 bin 500 haberin kapaktan girdiği raporlandı.
1300’ü aşkın medya yerel  kuruluşunun değerlendirildiği çalışma Bursa beşinci sırada. Bu konularla ilgili Bursa medyasında da 680 haber çıkmış.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.