Hava Durumu

Bursaspor’da oy kullanamayacaklar

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2014 08:05

Bursaspor’umuz bu yıl sıkıntılı bir dönem geçirdi. Şimdi ise genel kurula hazırlanıyor.
16 Mayıs gerekli çoğunluk sağlanamaz ise 23 Mayıs’ta yapılacak genel kurulda kimlerin oy kullanabileceği Bursaspor’un resmi internet sitesinde yayınlandı.
Buna göre 3769 üyesi bulunan Bursaspor’da 398 üye oy kullanma hakkını yitirmiş durumda. Bu nedenle şu anda sadece 3371 üye oy kulla-nabilecek.
Oy kullanamayacak isimler arasında Bursa’nın yakından tanıdığı isimler de var. Bakın bazıları şunlar:
“AK Parti eski İl Başkanı Sedat Yalçın, sanayici Sinan Baykal,  Refik Özen, eski bakan ve eski milletvekili Mehmet Gazioğlu, Geçnçlik ve Spor eski İl Müdürü Ömer Gümüş,  Hasan Baydın, CHP Bursa Milletvekili Doç.Dr. Aykan Erdemir, sanayici Fethi Banuşoğlu.”
Bu isimlerin dışında 4’de gazeteci arkadaşımız var. Onlar torpilli olduğu için isimlerini yazmadım.
Siz, siz olun oy kullanmaya gitmeden önce Bursaspor resmi internet sitesinden adınızı kontrol edin.

Şenol Şankaya yeniden seçildi

Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), genel kurulunda  mevcut Başkan Şenol Şankaya, yeniden seçildi.
Genel Kurul’da konuşan Şankaya, “Hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü her zaman önemini korudu” dedi.
Anılsan Havlu Şirket Müdürü Vasıf Anıl’ın divan başkanlığını yürüttüğü genel kurulda,  şu şirketler yönetime girdi:
“Savcan Tekstil Paz. Tic. ve San. Ltd. Şti., Low Profile İstanbul Teks. San. ve Dış Tic. A.Ş., Mass Konfeksiyon Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Küçükçalık Teks. San. ve Tic. A.Ş., Anılteks Teks. San. ve Tic. Ltd. Şti., Rimateks Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Akbaşlar Teks. Enerji San. ve Tic. A.Ş., Yeşim Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Çayhan Giyim Tekstil Konf. San. Tic. Ltd. Şti., Mia Konfeksiyon Dokuma Tekstil San. ve Tic. A.Ş.’ den oluşurken, Denetim Kurulu ise Gökyıldız Teks. ve Konf. San. Tic. Ltd. Şti., Ev-kon Tekstil Sanayi ve  Tic. A.Ş., Anılsan Havlu San. ve Tic. Ltd. Şti. “

Osman Hamdi ve Cami Önü

İstanbul Güzel Sanatlar  Mektebi ‘nin kurucusu ve Türk resim sanatının önemli ismi Osman Hamdi’nin yeni bir eseri ortaya çıktı.
1882’den günümüze kalmış bu esere “Cami Önü” adı verildi. Tablo 12-24 Mayıs’taki müzayedede 10 milyon lira açılış fiyatıyla satılıyor.
Bilindiği gibi Osman Hamdi’nin ünlü “Kaplumbağa Terbiyecisi” tablosu 2004’te 5.5 milyon dolara İnan Kıraç’a satılmıştı.
Şimdi “Cami Önü” tablosu Antik A.Ş.’nin müzayedesinde satılacak.
Şimdi bu satırlardan sesleniyorum:
“Bursa’da bu eseri alacak babayiğit yok mu?”
Bana göre Bursa için çok değerli bir eser.
185 cm x 100 cm ebatları ile bilinen en büyük tablosu.
Tabloda 16 insan figürü bulunuyor.

Bilim şenliği başlıyor

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin bu yıl 3.’sünü düzenlediği “Bi-lim Şenliği”, “Yenilenebilir Enerji” ana temasıyla, bugün 10.30’da Merinos Park’ta başlıyor.
Şenlikte 180 proje standı, 25 mesleki yönlendirme çadırı, bireysel deney düzenekleri geliştirmiş ve patent almış Türkiye çapında 30 mucit, bilimsel çalışmalar yürüten 10 bilim merkezi ve 45 üniversite kulübü de şenlikte yer alacak.
Ayrıca güneş ve hidrojen gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan 20 araç, elektrik- elektronik, tekstil, kimya gibi atölye çalışmaları, eğlenceli ve öğretici deneyler içeren bilim şovları, İtalyan, İngiliz, Fransız ve Hollandalı gruplar tarafından sahnelenecek olan özel şovlar, bilimsel olgularla ilgili merak edilenlerin cevap bulacağı “Şaşırt Beni” köşeleri ve birbirinden farklı birçok deney düzeneğiyle tanışma fırsatları “Bilim Şenliği”nin katılımcılarını bekliyor.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.