Hava Durumu

Bursa yenileşim ödülü

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2015 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2015 08:22
Bursa’da ilk kalite ödülünü veren sonraki süreçte bu ödülü KalDer Bursa Şubesi’nin kuruluşu ardından ortaklaşa vermeye başlayan BUSİAD , şimdi yeni bir ödülü kurumsallaştırıyor.
Bursa Yenileşim Ödülü, Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği ile Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle veriliyor. 
Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Bursa Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu bünyesinde ikinci kez sahiplerini bulacak olan Bursa Yenileşim Ödülü’nün basın toplantısı BUSİAD Evi’nde gerçekleştirildi. 
BUSİAD Başkanı Günal Baylan; ‘Takip etmenin’, ‘Paydaşları dinlemenin’ ve ‘Değer yaratmanın’ çok önemli hale geldiği günümüz dünyasında yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımların gerek işletme düzeyinde gerekse kişisel olarak yaşamın her alanında kendine uygulama alanı bulduğunu söyledi.
Yarışmaya 04–29 Mayıs 2015 tarihleri arasındaki ön başvurular yapılabiliyor. İlgili başvuru formları “bursayenilesimodulu.org” web sitesinde yer alıyor.

Estetik, köprü ve viyadük

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ev sahipliğinde 3’ncüsü düzenlenen Köprüler Viyadükler Sempozyumu bugün sona eriyor.

Dünkü oturumda konuşan Gülsan Şirketler Grubu Teknik Koordinatörü İnşaat Yüksek Mühendisi Altok Kurşun, “1 kilogram demir 13 milyar 771 milyon yılda oluşuyor. Hangimiz tersini yapıp 1 kilogram demiri geriye koyabiliriz. Yapıları tasarlarken ekonomik olmasına da özen göstermeliyiz. Bu dünyanın, ülkenin fazladan toprağın altına gömülecek 1 kilogram demiri yok” dedi.

“Büyük Sanat Yapıları, Estetik ve Ekonomi” başlığında sunum yapan Kurşun, köprü ve viyadüklerde estetik ve ekonomik bakışı anlatırken “Taksim Meydanı’na bir heykel yapmakla bir köprü yapmak arasında bir fark yoktur.Köprüler ve viyadükler büyük sanat yapılarıdır. Köprülerin estetiği çok önemlidir. Sosyolog ve davranış bilimcilerinin ortak  görüşü ‘pis ve çirkin yerleşim yerleri suç yataklarını oluşturur’. Estetik konusu bir sosyal olgu. Etik, estetik yapılan yapıların güzel    olması sadece mimarlara  bırakılacak bir şey değil inşaatçıların da bu konuya  yeterli hassasiyeti göstermesi önemli” dedi.

BGC Evleri’nin temeli atıldı

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin TOKİ tarafından inşa edilecek olan 452 konutluk TOKİ BGC Evleri’nin temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa milletvekilleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın katılımı ile atıldı.
Temel atmada Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı bir konuşma yaptı. 
Konuşmasında, 2008 yılında başlayan konut edindirme çalışmalarını özetleyen Nuri Kolaylı, “Umuyorum 15 ay sonra yine meslektaşlarımızla bir araya geleceğiz ve tapu teslim törenimizi yapacağız” dedi.
Kolaylı konuşmasının sonunda projeye destek olan siyasetçilere ve bürokratlara teşekkür etti.
Ben de bu uzun ve yorucu süreci yoğun bir çaba ile olumlu sonuçlandıran BGC Başkanı Nuri Kolaylı ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.