Hava Durumu

Bursa ve dağcılık

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2015 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2015 08:14
Bursa hem turizm, hem de dağcılık sporu açısından Uludağ gibi önemli bir değere sahip. Bu spora gönül veren insanlar da ağırlıklı olarak kendi olanakları ile hobilerini sürdürüyor.
Geçenlerde de Bursa’dan bir grup Fas’ta önemli bir tırmanışı gerçekleştirmişti.
Uludağ’da yaklaşık 80 yıl önce yapılan ve bakımsızlık yüzünden kullanılamaz hale gelen dağcı sığınma evini Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılacak hale getirildi.
Ayrıca belediyemiz dağcılık sporunun daha da gelişmesi için kulüp-lere malzeme desteği yaptı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın aynı zamanda sporla anılan bir kent olması için tüm branşlarda önemli yatırımlar yaptıklarını bu sporunun gelişmesi için de tırmanma duvarı yapımı başta olmak üzere gerekli her türlü yatırımı yapacaklarını vurguladı. 
Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Nazif Makas da 80 yıldır bir çivi bile çakılmayan sığınma evinin açılmasından, malzeme dağıtımı ve her alandaki destekleri nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

***

Lions ve bankalar

Uluslararası Lions Kulüpler 118 K Yönetim çevresi bildiğiniz gibi Bursa’da. Bu nedenle bağlı kulüpler bazı ödentilerini buradan yapıyor.
Geçenlerde Eskişehir’den bir kulüp yanlış anımsamıyorsam 60 dolar yatırmış. Ama o para yatırılırken ve çekilirken bankanın komisyonu derken sadece 2 dolar olarak gelmiş.
Biraz abartılmış(!)

***

Bir zamanlar Uludağ Lions

Kentimizde sosyal kulüpler hızla artıyor. Bu artış ve gündelik yaşantının yoğunluğu bu ku-lüplere giren insanlarda zaman zaman çeşitli nedenlerle kulüpten ayrılmayı da getiriyor.
Bir dönemler Uludağ Lions Kulübü’nün üyeleri olanlar Fahrettin Soğuksu’nun girişimleri ile bir araya geldi. 
Bendenizin de içinde bulunduğu grup Selçuk Restaurant’ta eski günleri andık. Grupta kulüpte faaliyetini sürdüren Gündüz Kutucu ve Hakkı Civan da vardı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.