Hava Durumu

Bursa’nın ilk 10’u ve sosyal sorumluluk

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2014 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2014 07:29
BTSO’nun 250 Büyük Firma Araştırması 2013 Yılı Sonuçları’nda dereceye giren firmalar basına kapalı ödül töreni sonrası ödüllerini aldı.
Bilindiği gibi  toplam ciroya göre Oyak Renault birinci, Tofaş ikinci, Bosch üçüncü, Borçelik dördüncü, Sütaş beşinci, Bursa Eczacılar Kooperatifi altıncı, Karsan yedinci, Türk Prysmian Kablo sekizinci, Korteks dokuzuncu ve Özdilek Alışveriş Merkezleri ise onuncu sırada yer aldı.
Bu ilk 10’daki firmalar içinde , bu değerlendirme yapıldığından beri Oyak Renault, Tofaş, Bosch ve Karsan’ı görürüz.
Evet, bu dört firmanın 3’ü Oyak Renault, Bosch ve Karsan sosyal sorumluluk bağlamında Bursa’ya yıllardır bir çivi bile çakmadılar. Tek bir taşın altına ellerini koymadılar. 
Tofaş ise en son 12 yıl önce Bursa’ya bir Anadolu Arabaları Müzesi kazandırmıştı. Bir de son olarak bu yıl hizmete giren bir Fen Lisesi.
Tofaş, 55 yıllık Bursa Festivali’ne sadece 3 kez sponsor oldu. Geçtiğimiz yıl Venedik Bienali’ne sponsor olmayı tercih etti.
Bu ilk 10 firma arasında Sütaş, Özdilek ve Korteks yıllardır içlerinde yaşadığı kente çeşitli alanlarda katkı koymaya devam ediyor. Onlara teşekkürediyorum.
Unutmayın bir kurumun itibarı iki kanatlı bir kuşa benzer. Bir kanatta ticari sorumluluklar var iken, diğer tarafta sosyal sorumluluklar vardır. Tek kanatla çok uçamazsınız.

50 yıl öncesinin atletleri

Türk atletizm tarihine adını yazdıran eski atletlerimiz İstanbul’da her ay bir araya geliyor. İstanbul Çınaraltı Otel’deki buluşmaya zaman zaman Bursalı eski  iki atlet de katılıyor. 
Geçtiğimiz yıl bu toplantı iki kez de Bursa’da yapılmıştı.
Bu grubun içinde 50 yıl önce birlikte atletizm yapan 3 Bursalı atletimiz vardı. Dr.Murat Kaçar, Cengiz Apalak ve Nurullah İvak. Nurullah Ağabey’i yıllar önce kaybettik. Bu nedenle Bursa’dan sadece 2 atletimiz bu buluşmalara katılmaya çalışıyor.
Sizlerle bu toplantılardan birinde çekilmiş Dr.Murat Kaçar ve Cengiz Apalak’ın da aralarında olduğu bir fotoğrafı paylaşıyorum. 
Bu güzel dostluklarının devamını dilerken, saygıyla diyorum.



Üniversitemiz Atamızı andı

Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrenciler, personel ve anaokulu öğrencileri, Ulu Önder Atatürk’ü ölümünün 76. yıldönümünde Görükle Yerleşkesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle andı.
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’in yanı sıra rektör yardımcıları, Danışmanları ve Senato Üyelerinin katıldığı tören, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’in, Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. 
Sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunan topluluk, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerinden oluşan koronun söylediği İstiklal Marşı’na hep bir ağızdan eşlik etti. 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.