Hava Durumu

Bursa’nın gururu Güzin Değişmez

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2015 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2015 08:30
Kentimizin yetiştirdiği önemli Türk Sanat Müziği sanatçılarından biri de İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nda görev yapan Güzin Değişmez’dir. Sevgili Güzin’i herkes Arap Şükrü’nün torunu olarak tanır.
Güzin Değişmez’in Kalan Müzik’ten çıkan Güz Şarkıları’nın ardından bir albümü daha çıktı. “Klasikler” adını taşıyan bu albüm Suzidil takım ve Hisarbuselik şarkılardan oluşuyor.
Sizlere biraz Güzin Değişmez’i anımsatmak istiyorum. Müzik çalışmalarına Bursa Musiki Cemiyeti’nde Erdinç Çelikkol ile başladı. Bursa Belediye Konservatuvarı’nın ilk mezunu olarak birincilikle bitirdi. Profesyonel müzik yaşamı 1989 yılında sanat yönetmenliğini Tanburi Necdet Yaşar’ın üstlendiği Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nda başladı. Uludağ Üniversitesi Kültür Merkezi, Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Bursa Tayyare Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Boğaziçi Üniversitesi’nde solo konserler verdi. Ayrıca  Prof.Dr. Alaeddin Yavaşça’nın meşk çalışmalarından büyük ölçüde istifade etti.
Güzin Değişmez bunların dışında Mihrinağmeler albümünde ve bir Tübitak projesi  olan “Klasik Türk Müziği 10 bestekâr 109 eser”de de yer aldı.
Evet, Güzin Değişmez’i yeni çalışmalarından ötürü kutluyorum.

Orhan Veli ve Değişmez

Bu arada Güzin Değişmez farklı alanda da önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Güzin Hanım , Raşit Savaş ile birlikte önemli bir esere imza attı. 
Yapı Kredi  Yayınları’ndan yayınlanan “Sevdaya mı Tutuldum?” isimli 300 sayfalık kitapta Orhan Veli’nin şiirleri ile ilgili bir çalışma var. Orhan Veli’nin büyük aşkı edebiyat hocası Nahit Hanıma bıraktığı kendi el yazması Osmanlıca tüm şiirlerini, Osmanlıca’dan Türkçe’ye Güzin Değişmez çevirdi.  
Raşit Savaş ise bu şiirlerin ne zaman, nerede ve ne şekilde yayınlandığı ile ilgili bir çalışma yaptı. Sonuçta ortaya “Sevdaya mı Tutuldum?” kitabı çıktı.
Özünde çevremizde olan bu ve buna benzer birçok önemli ve güzellik dolu olayı görmüyoruz.  Olumsuzluğa o kadar odaklanmışız ki. 
Değişmez’i bir kez daha tebrik ediyorum.

UÜ ve otistik çocuklar

Uludağ Üniversitesi, BTSO Eğitim Vadisi’nde hizmet veren Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Okulu’nda eğitim niteliğini ve işleyişini geliştirmek amacıyla öğretmen ve öğrenci velilerine eğitim seminerleri başlattı.
Eğitim, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu, Osmangazi Kaymakamı Dr. Necdet Türker ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel’in katılımıyla  düzenlenen törenle başladı.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay,  Uludağ Üniversitesi’nin kentte yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla akademik destek vermeyi bir sosyal sorumluluk kabul ettiklerini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.