Hava Durumu

Bursa Kent Müzesi ve 14/14/14

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2014 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2014 08:36

Zaman hızlı akıyor. Sanki dün gibiydi. 14 Şubat 2004 tarihinde saat 14:00’te dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser tarafından yaptırılan Bursa Kent Müzesi açılmıştı. Müzenin mimarlığını Naim Arnas yapmıştı. O gün korkunç bir kar yağışı vardı. Dün ise günlük güneşlik bir hava.
Dün Bursa Kent Müzesi 10. yaşını kutladı. 2014 yılı 14 Şubat günü ve saat 14’te. Bursa Kent Müzesi’nin değerli müdürü Ahmet Erdönmez’i sabah kutlamak için telefonla aradım. Bir saniyen var mı dedi ve bir süre sonra Zeki Müren’in bir taş plağı çalmaya başladı. Dinleyen ilk ben oldum.
Evet, Kent Müzemiz 10. yaşını Ara Güler ustanın fotoğrafları, 10 yıllık etkinliğin özeti ve Zeki Müren ile Müzeyyen Senar’ın taş plaklarından çıkan o güzel melodilerle kutladı.
Bursa Kent Müzesi’ni hala gezmeyenimiz var ise lütfen hemen Heykel’e doğru yola çıksın ve tarihimizde kısa bir gezinti yapsın.
Ben bu müzeyi bize kazandıran Erdoğan Bilenser Başkanımıza, müzenin yaşamasını sağlayan rahmetli Hikmet Şahin Başkanımıza, müzenin gelişimi noktasında her türlü olanağı sağlayan Recep Altepe Başkanımıza ve de ülkemizdeki  modern kent müzeciliğinin ilk örneklerinden birini oluşturan mimar Naim Arnas’a teşekkür ediyorum.

 

BURSALI KADIN RESSAMLAR UÜ'DE

Bursa’da 1991 yılında kendini resim sanatına adamış kadınlar bir araya gelip Bursalı Kadın Ressamlar Derneği’ni kurdular. Bu derneğin üyeleri Uludağ Üniversitesi’nde resim sergisi açtı. Rektörlük Sanat Galeri’sinde açılan sergiye Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Gül Ece Soyutemiz de katıldı.
Sergide, Bursa Kadın Ressamlar’dan “Aygen Sümer, Ayten Atlıer, Ayten Aydın, Banu Durgunlu, Berrin Buzcular Yılmaz, Ebru Civan, Emel Uca, Feride Kasapoğlu, Filiz Mekik, Gülden Fenerci, Hülya Şimsek, İmre Erten, İpek Karakaş, Leyla Kalıpçı, Mukaddes Uluumay, Nermin Biçen Kızılay, Nihal Çubuk, Nilgün Solakozlu, Nuran Yabuz, Nuray Karagözlü, Nurcan Yahşi, Nurşen Dinç, Nurver Tekin, Ruşen Ildız, Sadet Ökten, Sara Ergül Yayıkçı, Selma Çetin, Semahat Özer, Serap Yılmaz, Serpil İşseven, Sevin Atabey ve Tülün Barut”un 70 adet yağlıboya çalışması var. Sergi, 28 Şubat 2014 tarihine kadar açık.
 

GOOGLE BİLİM FUARI

Google Bilim Fuarı’na yaşları 13-18 arasında değişen öğrenciler, dünyanın en büyük online bilim fuarı olan bu organizasyona projeleriyle 12 Mayıs 2014 tarihine kadar başvurabilecek. Google Bilim Fuarı’nda kazananlar, 22 Eylül’de Google’ın Mountainview Kaliforniya’daki merkezinde düzenlenecek gala etkinliğinde açıklanacak.
Bu yılki Google Bilim Fuarı’nda  büyük ödülü kazanan kişi New Mexico’da bulunan Spaceport America’da uzay uçuşu için hazırlık yapan Virgin Galactic ekibine katılıp, astronotları Dünya’ya dönüşte ilk karşılayanlar arasında olma şansı yakalayacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.