Hava Durumu

Bursa ihracatı gelişiyor

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2016 04:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 04:53
Bursa ihracatı yine gelişiyor. Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) verilerine göre Ekim ayında yapılan ihracat 2 milyar 260 milyon dolar oldu. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,26 oranında artış gösterdi. 2016’nın on ayındaki toplam ihracatı yüzde oranında 8,77 artarak 19.8 milyar dolar olan UİB’in geriye dönük 12 aylık ihracatı ise yüzde 7,90 artarak 23.7 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşti.   



UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu bu konuda şunları söyledi:
“UİB’in 2016 yılı için belirlediği 24 milyar dolarlık ihracat hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Ekim ayında 2 milyar 260 milyon dolarla bu yıl aylık bazda en yüksek ihracat rakamına ulaştık. Aynı zamanda ocak ayından bu yana da ihracat artışımızın sürdüğünü göz önünde bulundurursak, 2016 yılının UİB için başarılı bir yıl olduğunu söyleyebiliriz” 
Ayrıca hükümet tarafından alınan başarılı ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi kararını da değerlendiren Başkan Sabuncu, “İhracatçılar olarak yeşil pasaport uygulamasını olumlu karşılıyoruz. İhracatımızın önemli bir kısmını gerçekleştirdiğimiz AB ülkelerine rahatlıkla gidebilecek olmamız, zaman tasarrufu noktasında ciddi bir gelişme” dedi.

Nilüfer Şiir Festivali

Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali, Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum’da düzenlenen açılış töreniyle başladı. 
Nilüfer Belediyesi’nin Bursa’da ilk kez düzenlediği festival, “Sanatın Şiire Dokunuşu” isimli programla şiir severlerle buluştu. İlk etkinlikte Sevinç Erbulak’ın şiir okumaları vardı.

Aydın, emekliye dikkat çekti



CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, hükümetin emekliyi unuttuğunu söyleyerek, 30 yıl üzeri çalışanların ikramiye hakkının gasp edildiğini bildirdi. Aydın TBMM’ye verdiği önergede  “Bu konudaki yasal boşluğu ne zaman         gidereceksiniz?” diye sordu.
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın emeklilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; bir düzenleme yapılmadığı için  ikramiye hakkını bekleyen yüzbinlerce emekliye dikkat çekti.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.