Hava Durumu

Bursa Hakimiyet’te 41. yıl

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2014 09:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2014 09:46
Bugün Bursa’daki ofset gazeteciliğin okulu olan Bursa Hakimiyet’in 41. yaşına bastığı gün. 11 Eylül 1974’te başlayan öykü gurur ve onurla devam ediyor.
Bu arada bugünkü kutlamamıza katılacak dostlarımıza küçük bir sürprizimiz var.
Bursa Hakimiyet’in 41 yıllık tarihini Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün’ün ısrarı ile  kitaplaştırdım. Katılımcılara bugün armağan edilecek.
Gazeteyi, radyoyu ve televizyonu kuranlarla, kuruluş sürecinde çalışanlarla, 41 yıllık süreç zarfında kurumu yöneten hayattaki kişilerle, bu kurumun içinde bir süre olup, daha sonra farklı alanlarda ulusal ve yerel bazda tanınmış dostlarımızla, gazetemizde 20 yıla yaklaşan bir süredir farklı departmanlarda çalışanlarla konuşup, oluşturduğum format içinde 200 sayfalık bir kitap doğdu.
Bugüne kadar bu gazeteye emek veren binlerce kişinin, on binlerce anısına ulaşmak, hepsi ile görüşmek olanaksızdı. Gazetecilik işi ülkemiz gazeteciliğinin duayenlerinden Kemal Kınacı’ya göre “ben değil, biz” işiydi ve “gazetecilikte rütbe yoktu”.
Burada sizlerin de takdir edeceği gibi bu kurumdaki herkesi anmak olası değildi. Bu açıdan kurumun tepe yöneticilerine kendi dönemlerini anlattırdım. 41 yıllık süreçte, Aykan Ağabey ve Kemal Ağabey dışındaki tepe yöneticilerle konuşunca, artık onların belleklerinde iz bırakan anı ve kişiler kağıda döküldü.
Yoksa binlerce insanı, yüzü aşan departman müdürü veya şefine ulaşmak zordu.
Ayrıca,  çoğu da farklı kurumlarda çalışıyordu. Oradan burayı anlatmak zor olabilirdi.
41 yıl boyunca çalışmış tüm kadroları koymak istediğimde ise daha önceden yapılmış 30. yıl almanağı aklıma geldi, tekrarlamak istemedim.
Bu arada kitaba anıları ve arşivlerini açarak katkı koyan tüm büyüklerim, dostlarım ve de kardeşlerime teşekkür ediyorum.
Özetle günahı ve sevabıyla bu ürünü ortaya çıkardık. Sürç-i lisan ettiysek affola.

CHP 91 YAŞINDA

Önce bazı  temel bilgileri anımsayalım.
CHP, Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır.
1927 yılında “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik” CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri de eklenerek partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok bu ilkeleri simgelemektedir.
Bu parti çok uzunca bir süredir iktidar olamıyor. Toplum tek tipliğe o kadar çok alıştı ki, parti içinden lider dışında bir başka aday çıkınca veya bir başka söylem dile getirilinde “partice kaos” var olarak değerlendiriliyor.
Herkes kızıp, eleştirse de, şu anda CHP Meclis’teki siyasi partiler içinde yeterli ve tam anlamı ile bir parti içi demokrasi olmasa da, demokrasiyi uygulayan tek partidir.
CHP bu toplumun üçte birinin umududur. CHP’nin son olağanüstü genel kurulu göstermiştir ki, mevcut yönetimce delegelerin belirlenmesine rağmen, delegeler özgür iradeleri ile oy kullanıp, liste delmiş, CHP eninde sonunda yavaş da olsa bir değişim yaşamaktadır. Bu vazgeçilmezdir. Yeterli olmasa da parti içi modeli diğer partilere de süreçte örnek olacaktır.
CHP’nin elbette eksikleri vardır. Elbette 12 yıldır iktidarda kalan bir partiden transfer edeceği bazı bilgiler vardır. Çağdaş iletişim araçlarının ve yönetim tekniklerinin kullanımı iktidar partisinde son derece başarılı bir biçimde yapılmaktadır.
CHP Türkiye’ye lazımdır. CHP’nin 91. yaşını kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.