Hava Durumu

Bursa’dan örnek bir tarım projesi

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2015 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2015 07:33
Bursa’dan Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma tarım alanında gerçekleştirildi. Herkesin bildiği gibi Tarım Kredi kooperatiflerinin asli birkaç görevi bulunmakta.
Bunlar “Çiftçinin tarımsal tüm girdilerini karşılamak. Bunun yanında çiftçilerin mallarını ortak ürünlerini değerlendirme kapsamında almak“tır.
Bu noktada Görükle Tarım Kredi Koopertatifi’nin çiftçilerden aldığı ürünlerden oluşan ramazan erzak paketlerinden 6 bin adedi Yıldırım Belediyesi’ne teslim edildi. 
Teslim törenine öğrencilik yıllarından beri tanıdığım başarılı  Görükle Tarım Kredi Müdürü Melih Ünal , Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü Yetkilileri Bölge Müdür Yardımcısı Avukat İdris Ceylan ve Bölge Müdürü Vedat Altın katıldılar. 
Bu noktada örnek çalışmada kutlanacak bir başka kişi de çiftçi ürünleri değerlendirme kapsamında bu projeye destek olan Yıldırım  Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali. Kuşkusuz onun ekibinden Sosyal İşler Müdürü Hüsamettin Kaplan ve özel kalem müdürü Necati Turan.
Evet, bu gerçek model olacak bir çalışma. Bu çalışmanın diğer Tarım Kredi Kooperatifleri’ne örnek olmasını diliyorum.

BTSO Akademi büyüyor

Günümüzde global pazardaki rekabette, bir önemli unsurda alanınızdaki gelişim ve trendlerden haberdar olmak. Bu noktada Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), eğitim ve gelişim platformu olarak 2014 yılının haziran ayında hayata geçirdiği BTSO Akademi projesinden yararlanmak isteyenlerin sayısı son bir yılda 6 bin 500’ü aştı. 
Konu ile ilgili olarak BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, eğitimlerin iş dünyasının ufkunu geliştirdiğini ve hizmet kalitesini artırdığını  belirterek şunları söylüyor:
“Akademi eğitimleri Bursa iş dünyasına değer katmaktadır. Küresel ölçekte rekabetin giderek zorlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte bir taraftan piyasa koşullarına uygun olarak yenilikçi ürün ve rekabetçi fiyatlarla rakiplerimize karşı avantaj sağlamaya çalışırken; diğer taraftan da bizi farklı kılacak enstrümanları geliştirmeye çalışıyoruz. Bu noktadan hareketle, en önemli dayanağı ise ‘eğitim’de görüyoruz” 
BTSO Akademi çalışmaları devam ediyor. Konu hakkında internet ortamında da bilgi alabilirsiniz.

BTÜ’de yeni master programları

Bursa Teknik Üniversitesi, lisansüstü çalışmalarına altı yeni yüksek lisans programını dahil etmiş.
Bu noktada yeni programlar şunlar:
“Çevre Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı, Elektrik - Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı, Orman Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı, Gıda Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı, Kent Ormancılığı Anabilim Dalı Kent Ormancılığı Tezli Yüksek Lisans ve Biyokompozit Mühendisliği Yüksek Lisans Programı.”
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nün 8 yüksek lisans ve 5 doktora programı ile eğitim-öğretimi sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Karademir, YÖK’e yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlanması üzerine 6 yeni yüksek lisans programını daha eklediklerini belirtiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.