Hava Durumu

Bursa’daki kadın dostu şirketler

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2015 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2015 08:24
Toplumumuzda “kadın evde oturup, çocuk bakar” paradigması hakimdir. Hele hele iş dünyasında kadın yönetici, patron görmek çok zordu.
Son  30 yılda bu paradigma ülke-mizde de yıkılmaya başladı. Ülke önce kadın bakanlar, sonra kadın başbakan gördü. Onu kadın vali ve kadın rektör takip etti.
Aynı dönemlerde yavaş yavaş kadın yönetici ve kadın patronları görmeye başladı. İş dünyasındaki etkin sivil toplum örgütleri bu  pa-radigmayı yıkmak için, önce İstanbul’da (Tüsiad), sonra Bursa’da (Busiad)  başlarına kadın başkan getirdiler.
Kadın holding CEO’ları görmeye başladık.
Capital Dergisi iş dünyasındaki “Kadın dostu şirketler” ve “Kadına yönetimde  şans veren şirketler”  üze-rine bir çalışma yaptı.
Kadın dostu ilk 100 şirket arasında üç Bursalı şirket var. Özdilek, Yeşim Tekstil ve Sütaş Bursa’daki Bursa kökenli kadın dostu 3 şirket.
Yönetiminde kadına şans veren ilk 100 şirket arasında ise Özdilek, Sütaş, Oyak Renault ve Delphi Otomotiv var.
Bursalı kadın dostu şirketlerimizi kutluyorum.

Bursa’da savunma atağı

Savunma Sanayi Müşteşarlığı, BTSO’nun konuğu oldu. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, BTSO Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenmesi üyeleriyle buluştu. 
Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Türkiye’nin savunma sanayisine yönelik yerli üretim projelerinde Bursa’nın gücünden daha fazla faydalanmak istediklerini söyledi.

İrgil, Gökkuşağı ve Gezi

CHP  Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil yeni şiir kitabı “Gökkuşağı”nı,  “Gezi’nin çocuklarına” adadı.
Dr. İrgil, insanların her zaman umuda ihtiyacı olduğunu belirterek “Her zaman iyi ve bana yardım eden insanların limanlarında korundum. Umarım ben de gelecekte sığınılacak bir liman olabilirim.” diyor.
Dr. İrgil’in bundan önce yayımlanmış İçimdeki Gökkuşağı, Bursa’nın Kadın Yüzü ve 40 Yaş-Kızıma Mektuplar isimli üç kitabı daha bulunuyor. 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.